Европейският съюз призова днес за "избягване на военна намеса" във

...
Европейският съюз призова днес за "избягване на военна намеса" във
Коментари Харесай

ЕС призова за избягване на външна военна намеса във Венецуела

Европейският съюз прикани през днешния ден за "избягване на военна интервенция " във Венецуела и е в контакт с всички страни, участващи в актуалната рецесия, заяви говорителката на висшия представител на Европейски Съюз по външните работи и сигурността Федерика Могерини, представена от Франс прес.

"Трябва да се избегне военна интервенция ", сподели през днешния ден Мая Кочиянчич на постоянния брифинг на Европейската комисия, до момента в който венецуелският опозиционен водач Хуан Гуайдо разисква в Богота с американския вицепрезидент Майк Пенс и съдружниците си от Групата от Лима ограничения за принуждаване на президента на Венецуела Николас Мадуро да напусне властта.

Позицията на Европейски Съюз беше избрана от външните министри на общността на среща предишния понеделник в Брюксел. "Изключихме изрично всякаква поддръжка на Европейски Съюз или приемане на военна ескалация във Венецуела ", разгласи Могерини след срещата.

"Предупредихме ясно, че няма да подкрепим и че ще осъдим твърдо всяка външна военна интервенция ", предизвести през вчерашния ден ръководителят на испанската дипломация Жозеп Борел в изявление за организация ЕФЕ.

Европейският съюз приканва за "мирно и демократично решение във Венецуела, което явно изключва потреблението на мощ " и работи в тази посока в интернационалната контактна група, сподели през днешния ден говорителката на Могерини.

Кочиянчич сподели още, че на 28 февруари Европейски Съюз ще разиска провеждането на нова министерска среща на контактната група за ситуацията във Венецуела, съобщи ТАСС. Датата за нея още не е конкретизирана.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР