Европейският съюз прие нов пакет от санкции срещу Русия заради

...
Европейският съюз прие нов пакет от санкции срещу Русия заради
Коментари Харесай

ЕС и САЩ наложиха нови санкции срещу руски олигарси и стоки. Путин каза, че се обръща към Азия

Европейският съюз одобри нов пакет от наказания против Русия поради войната в Украйна в четвъртък вечер. Те включват регистриране в черен лист на съвсем 200 физически и юридически лица, както и ограничения, ограничаващи три банки, понижаване на вложенията в минното произвеждане и възбрана на още няколко съветски телевизионни канала.

Брюксел ще се опита и да наложи възбрана на доставката на моторите за иранските дронове, които съветската войска употребява на фронта.

По-рано в четвъртък Съединени американски щати също разгласи нов пакет от наказания против Русия, като този път Вашингтон таргетира предприемача В ладимир Потанин . Той е един от най-заможните съветски олигарси, който е най-големият акционер в Norilsk Nickel – водещият производител на паладий и пречистен никел в света. Съединени американски щати глоби още жена му и двете му деца и сезира яхтата му на име „ Нирвана “, написа Файненшъл таймс.

В отговор на решенията в Брюксел и Вашингтон за налагане на нови наказания съветският президент Владимир Путин сподели, че ще усили износа на газ за Китай и ще продължи да развива икономическите си връзки с сътрудници в Азия, Африка и Южна Америка.

В дълга тирада по малкия екран в четвъртък Путин заяви, че пенсиите и минималната работна заплата в Русия ще бъдат увеличени, съобщи Ройтерс.

Освен глобите Европейският съюз ще даде и 1 8 милиарда евро финансиране на Украйна през 2023 година

Новият пакет наказания на Европейски Съюз е девети поред. С тях Европейски Съюз се пробва да затрудни методите на Русия да финансира нашествието в Украйна.

Първоначално Белгия и Нидерландия желаеха да получат изключение за част от новите наказания, ориентирани против съветски производители на торове, само че Полша и Литва им се опълчиха.

Официални лица споделиха, че е реализирано компромисно съглашение в коридорите на срещата на върха на водачите на Европейски Съюз в Брюксел и че глобите ще бъдат публично признати в петък.

„ Посланиците реализираха кардинално единодушие за пакет от наказания против Русия като част от продължаващата поддръжка на Европейски Съюз за Украйна “, написа в Туитър чешкото председателство на Европейски Съюз.

Дипломати споделиха, че след разногласията някои изключения за " продоволствената сигурност и торовете " са били признати като част от съглашението.

Външният министър на Литва Габриелиус Ландсбергис се оплака, че новият пакет от наказания " е пропусната опция ".

„ Жалко, че трябваше да прекараме толкоз доста време в разискване на дерогации, а не на по-строги наказания “, написа той в Twitter.

По-рано в четвъртък първият посланик на Украйна подлага на критика напъните за анулация на всички към този момент наложени наказания против Москва.

„ Опитите да се разреши на съветските олигарси и компании да се отклонят от към този момент наложените наказания на Европейски Съюз нанасят удар на целия режим на наказания “, написа в Туитър външният министър Дмитро Кулеба.

Част от предходните осем пакета наказания на Европейски Съюз против Русия бяха ориентирани към ограничението на опциите й да изнася нефт.

Този път дипломати предизвестиха, че методите, по които блокът може да навреди на съветската стопанска система, стартират да понижават, до момента в който войната продължава съвсем 10 месеца.

Европейски Съюз заобикаля да наложи наказания на доставките на газ от Русия от боязън от по-нататъшно повишение на цените на силата през зимата в Европа, написа Франс прес.

Миналата седмица Брюксел дружно със своите сътрудници в групата на най-големите международни стопански системи Г-7, на която той да се продава на международния пазар.

На 5 декември влезе в действие и възбраната на Европейски Съюз за импорт на недопечен нефт по море от Русия, за която само България има изключение.
 Как  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно съдържание
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР