Европейският съюз обяви започването на процедури за нарушение по новия

...
Европейският съюз обяви започването на процедури за нарушение по новия
Коментари Харесай

ЕС започва първо дело по новия Закон за цифровите услуги - срещу X

Европейският съюз разгласи започването на процедури за нарушаване по новия Закон за цифровите услуги (Digital Services Act, DSA) - срещу социалната платформа X на Илон Мъск.

Разследването е реакция на хипотетични нарушавания на DSA, в това число неналичието на битка с дезинформацията, манипулация със наличие, манипулативен дизайн на потребителския интерфейс и хипотетичното нарушаване на отговорностите за бистрота.

Новият европейски закон влезе в действие едвам преди няколко месеца, като наложи допълнителни отговорности на огромните компании за отбрана на потребителите против несъмнено наличие, с опция за налагане на санкции и прекъсване на активността на платформите, които не съблюдават разпоредбите. Това е първото следствие по DSA/

Вицепрезидентката на Европейската комисия Маргрет Вестагер съобщи:

" Ще преглеждаме всички нарушавания на регулациите на Европейски Съюз прецизно. Доказателствата, които сега притежаваме, са задоволителни, с цел да стартираме формалните процедури против X. "

Големите платформи се контролират и по новия Закон за цифровите пазари (Digital Markets Act - DMA), който влезе в действие през ноември предходната година. Този нов правилник изисква огромните онлайн платформи и търсачки с повече от 45 милиона дейни консуматори да подхващат по-ефективни ограничения за битка с нелегално наличие и да подсигуряват, че услугите им не са наранени от " манипулативни технологии. "

Делото на Европейска комисия е основано на отчета за бистрота на X r разбор на риска, възложен от самата платформа, както и на отгоорите на хората на Мъск на публично искане за информация.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР