Европейският съюз би трябвало да прекрати наблюдението над Румъния чрез

...
Европейският съюз би трябвало да прекрати наблюдението над Румъния чрез
Коментари Харесай

Румънски политик: Как така България е галена нежно по главата, а Румъния е изправена до стената

 Европейският съюз би трябвало да приключи наблюдението над Румъния посредством Механизма за съдействие и инспекция и да изостави " този преднамерен, неточен и неравнопоставен механизъм ". Това написа на страницата си във Facebook водачът на румънската партия Алианс на либералите и демократите (АЛДЕ) Калин Попеску Таричану, представен от организация Аджерпрес. Таричану счита, че Румъния е " осъдена " посредством Механизма за съдействие и инспекция, тъй като " към момента има някакво достолепие и горделивост и не преглъща абсолютно всичко, което й се сервира извън ", предава Българска телеграфна агенция.

" Мисля, че пристигна моментът тази история да завърши, а Европейски Съюз да изостави този преднамерен, неточен и неравнопоставен механизъм ", показва Таричану и дефинира Механизма за съдействие и инспекция като " линийка, с която " преподавателите " от Брюксел удрят по ръцете децата, които не си пишат домашното съгласно тяхната визия ". Според Таричану отчетите по Механизма за съдействие и инспекция (МСП) са " директна офанзива на суверенитета " на Румъния. " От няколко години алармирам обществено, че нещо не е наред с отчетите по МСП за Румъния. Изглеждат като написани по клюки или като че ли са доставени на готово написани от някой в страната, а Брюксел единствено ги подписва и разгласява. Това настояват и някои професионални организации на магистратите у нас по отношение на последния отчет по МСП и освен за него ", показва Таричану. По думите му в отчетите по МСП от Румъния се желае да заобиколи законни решения на Народното събрание, доказани и от Конституционния съд. Таричану дефинира това като " директна опасност за суверенитета " на страната. Калин Попеску Таричану не схваща за какво " България е галена нежно по главата, а Румъния е изправена до стената ".

" В медиите циркулира една горчива подигравка, съгласно която тази година Брюксел е объркал Румъния с България - страна, в която няма нито една неоправдателна присъда по огромен случай на корупция, не е наказан нито един министър, нито един депутат, до момента в който при нас броят им е от порядъка на десетки. За да бъде цялостен наборът, антикорупционният началник в България наскоро подаде оставка поради корупция. Де факто нашите съседи даже не благоволиха да създадат Национална дирекция за битка с корупцията, а имат голям брой по-малки органи и при тях циркулира една смешка, съгласно която " в случай че всяка страна си има мафия, в България мафията си има страна ". И тогава по какъв начин по този начин България е галена нежно по главата, а Румъния продължава да е изправена до стената под опасността на МСП? Не зная и не мога да схвана ", написа Таричану на страницата си във Facebook.

Той добавя, че не му се желае да има вяра на теорията, че анулацията на МСП би узаконила де факто окончателното сломяване на една страна от Източна Европа, т.е. точно обстановката на България, където корупцията процъфтява, само че няма търкания със силите " покровителки ", а Русия и Германия са си поделили стопанската система на страната. Калин Попеску Таричану е някогашен министър председател на Румъния в интервала 2004-2008 година Сега е ръководител на партия Алианс на либералите и демократите, която до края на август т.г. бе в коалиция с ръководещата Социалдемократическа партия. АЛДЕ поддържа вота на съмнение против държавното управление на Виорика Дънчила, а през вчерашния ден подписа съглашение с най-голямата опозиционна мощ - Национално-либералната партия, за поддръжка на новото държавно управление отпред с водача на либералите Лудовик Орбан.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР