Европейският парламент съобщи, че данните на 1200 лица от законодателния

...
Европейският парламент съобщи, че данните на 1200 лица от законодателния
Коментари Харесай

Данните на 1200 лица от ЕП изтекли в интернет

Европейският парламент заяви, че данните на 1200 лица от законодателния орган са изтекли в интернет, осведоми " Политико ", базирайки се на вицепрезидента по IT политиката в институцията Марсел Колайа.

Данните включват профилите на 1200 определени представители и помощници, както и профилите на още 15 000 чиновници, които работят в европарламента, разясни Колайа.

Той добави, че изтеклата информация - " голямо количество данни " - включва сензитивна информация и пароли. Изтекли са от система, която е под формалния домейн на Екологичен потенциал " europarl.eu ", означи Колайа, само че данните не са съхранявани от самата институция.

Въпросната система е система, ръководена от една избрана политическа група и данните са от тази политическа група, разкри още той и добави, че са известени за случая.

Той отхвърли да уточни коя политическа група е наранена. Но прегледаната от " Политико " информация подсказва, че става въпрос за най-голямата политическа група в европарламента - Европейската национална партия (ЕНП).

Говорител на ЕНП удостовери, че е изтекла информация с имейли и пароли. Но представителят добави, че данните са остарели и единствено съдържат информация, употребена от хората на остарялата им страница от 2018 година Сайтът повече не се употребява след отварянето на новата страница през януари 2019 година От ЕНП разясняват, че сървърите и данните им не са наранени. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР