Европейският парламент призова националните държави да наложат забраан за употреба

...
Европейският парламент призова националните държави да наложат забраан за употреба
Коментари Харесай

ЕП призовава: Забранете TikTok за държавните служители в целия ЕС

Европейският парламент прикани националните страни да наложат забраан за приложимост на китайското приложение TikTok от държавни чиновници поради рисковете за сигурността на информацията.

Депутатите от Екологичен потенциал одобриха отчет, който е отдаден на битката с външната интервенция в политиката на Европейски Съюз посредством дезинформация, хакерски атаки и пробиви в критичнo значима инфраструктура, написа Politico.

Ограничителни режими по отношение на TikTok към този момент са въведени в Съединени американски щати, Канада, Англия, Нова Зеландия, Австралия, Франция, Нидерландия, Белгия, Дания, Естония и във всички институции на Европейския съюз.

Държавните чиновници нямат право да конфигурират приложението на служебните си устройства, въпреки че в някои страни е възможно те да го употребяват през персонален телефон.

Западните служби за сигурност настояват, че TikTok може да се употребява като средство за шпионаж през корист с персоналните данни на потребителите си.

Само преди два месеца Англия наложи против платформата, тъй като позволява регистрация на деца под 13-годишна възраст, макар че формалните им правила не разрешават сходно нещо.

Конфликтът на ползи сред TikTok и европейският бранш " Сигурност " се прояви и през различен скандал в Норвегия. Най-големият локален производител на муниции се оказа стеснен в проектите си да усили своето произвеждане в сериозно значим миг за промишлеността и войната в Украйна, тъй като център за предпазване на данни на TikTok е резервирал целия потенциал на електрическата мрежа наоколо до завода на Nammo.

Директорът на военната компания разясняваше пред Financial Times, че не изключва TikTok да са избрали местоположението за data-центъра си наоколо до цех от отбранителната промишленост напълно съзнателно.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР