Европейският парламент прие резолюция за укрепване на свободата на медиите,

...
Европейският парламент прие резолюция за укрепване на свободата на медиите,
Коментари Харесай

ЕП настоя за прозрачност на медийното финансиране и защита на разследващите журналисти

Европейският парламент одобри резолюция за подсилване на свободата на медиите, предупреждавайки, че тя е в крах.

, признат в сряда с голямо болшинство от 553 гласа, показва " опитите на държавните управления в някои страни членки да заглушат сериозни и самостоятелни медии и да подкопават плурализма и свободата на медиите ". Евродепутатите са изключително обезпокоени от положението на публичните медии в някои страни членки, където те са станали " образец за проправителствена агитация ".

Екологичен потенциал упорства страните членки да подхващат дейности против концентрацията на медийна благосъстоятелност, както и да се подсигурява бистрота на тази благосъстоятелност. Евродепутатите подлагат на критика държавните управления за инвазивна интервенция в обществената реклама и упорстват пари от еврофондовете да не бъдат харчени за следени от държавното управление медии или за политическа агитация.

Екологичен потенциал приканва Европейската комисия при правенето на годишните си отчети за върховенството на закона да прави оценка прозрачността на медийната благосъстоятелност във всяка страна членка, както и частната и държавната интервенция в медиите.

Българският евродепутат е съдокладчик на резолюцията от името на групата на Социалистите и демократите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР