Европейският парламент прие резолюция за прилагането на общата външна политика

...
Европейският парламент прие резолюция за прилагането на общата външна политика
Коментари Харесай

Европейският парламент: Сърбия да синхронизира външната си политика с тази на ЕС

Европейският парламент одобри резолюция за използването на общата външна политика и политиката на сигурността, в която прикани Сърбия да синхронизира външната си политика с тази на Европейски Съюз, оповестява телевизия Н1.
Прочетете още
От 641 евродепутати 407 гласоподаваха за резолюцията, 92 бяха срещу, а 142 се въздържаха.

Екологичен потенциал за повторно публично изисква от Европейски Съюз да спре напредъка на договарянията със Сърбия, до момента в който не извърши няколко съществени претенции, най-важното от които е цялостната хармонизация на външната политика и политиката за сигурност на Сърбия с външната политика и политиката на  сигурността на Европейски Съюз. Екологичен потенциал акцентира смисъла на цялостното привеждане в сходство, изключително с политиката на наказания против трети страни. Екологичен потенциал показва страдание за ниското равнище на сходство на Сърбия с общата външна политика и политика на сигурност на Европейски Съюз, изключително във връзка с военната експанзия на Русия против Украйна.

В резолюцията се показва, че последващи преговорни глави би трябвало да бъдат отворени, единствено когато Сърбия ускори уговорката си за промени в региона на демокрацията и върховенството на закона и покаже, че е изцяло съгласувана с общата външна политика и политиката на сигурност на Европейски Съюз. В документа Екологичен потенциал напомня, че Сърбия, като страна, която се стреми към европейска интеграция, би трябвало да се придържа към общите полезности.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР