Европейският парламент отправи днес призив политическото и военното ръководство на

...
Европейският парламент отправи днес призив политическото и военното ръководство на
Коментари Харесай

ЕП настоява за трибунал за руските престъпления в Украйна и за още санкции срещу Иран

Европейският парламент насочи през днешния ден апел политическото и военното управление на Русия и Беларус да бъдат подведени под отговорност за военното нахлуване против Украйна. Текстът беше признат с 472 гласа " за ", 19 " срещу " и 33 въздържали се, се отбелязва в известие на Екологичен потенциал, представено от Българска телеграфна агенция.

Евродепутатите декларират, че жестокостите, осъществени от съветските сили в Буча, Ирпин и доста други украински градове, разкриват жестокостта на войната и акцентират смисъла на съгласуваните интернационалните дейности за заблуждение под отговорност на отговорните съгласно интернационалното право.

Те упорстват Европейски Съюз, в тясно съдействие с Украйна и интернационалната общественост, да се застъпи за основаване на специфичен интернационален арбитражен съд, който да преследва закононарушенията на политическото и военното управление на Русия и нейните съдружници. Според тях подготвителната работа по този арбитражен съд би трябвало да стартира неотложно.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР