Европейският музикален фестивал Варна започва тази вечер от 19.00 ч.

...
Европейският музикален фестивал Варна започва тази вечер от 19.00 ч.
Коментари Харесай

Звездно дуо дава начало на Европейския музикален фестивал

Европейският музикален фестивал Варна стартира довечера от 19.00 ч. в Градската художествена изложба " Борис Георгиев ". Събитието се провежда с поддръжката на Община Варна.

Програмата стартира с концерт на Български камерен оркестър - Добрич с двама млади солисти - цигуларката Йоанна Русева и френският пианист Гийом Венсан. И двамата имат забележителни триумфи на конкурсния и концертен подиум като солисти и камерни музиканти.

На концерта в Градската художествена изложба те ще солират в Концерт за пиано, цигулка и струнен оркестър от Феликс Менделсон-Бартолди. Билетите са с цена от 15 лева и могат да бъдат купени от уеб страницата и от билетния център на Фестивалния и конгресен център.

Общо пет концерта са включени в Европейския музикален фестивал, който ще се организира през месеците март и април във Варна.На 3 април е авторският театър на Александра Драгова “Осем ”. В танцовото шоу вземат участие 12 млади професионални танцьори, които пресъздават концепциите за цикличността на ритуалното време. Спектакълът е част от модула “Имена от бъдещето ”.

Модулът “Musica da camera ” ще показа на 12 април в Градската художествена изложба двама актьори - цигуларят Димитър Буров и пианистът Людмил Ангелов. Страстта на фламенкото и свободата на джаз импровизацията ще се завъртят в сетивен театър на 23 април в зала 1 на ФКЦ с “Фламенко трибют на Пат Матини ” на Сантяго Лара квартет.

Crossover модулът на фестивала ще предложи забавен формат за среща с едни от най-успешните български джаз музиканти. На 26 април в Градската художествена изложба джаз пианистът, композитор и аранжор Милен Кукошаров ще събере своите сътрудници и другари Николета Хайтова - флейта, Мартин Ташев - тромпет, Димитър Льолев - саксофон, Велислав Стоянов - тромбон, Борис Таслев - контрабас и Атанас Попов - барабани. Всички те влизат в авторския план на Кукошаров “Windharmonium ensemble ”. Проектът е самобитна симбиоза сред жанра на камерната и кино музика, джаза и импровизацията.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР