42-годишен чужденец e задържан и обвинен за убийство, станало миналото

...
42-годишен чужденец e задържан и обвинен за убийство, станало миналото
Коментари Харесай

Задържаха чужденец за убийство на украинец във Варна

42-годишен чужденец e арестуван и упрекнат за ликвидиране, станало предишното лято край Варна. Тежкото закононарушение е осъществено на 8 юни в курорта „ Св. св. Константин и Елена “, а жертвата бе 52-годишен украински жител Олег Курлат.

До хипотетичния причинител на убийството е стигнато единствено за седмица. Той е обитавал на територията на България доста малко време, като е бил открит в Германия. Предаден е на българските управляващи едвам на 8 май, заради законодателни недостатъци, касаещи европейската заповед за арест.

Към момента няма данни, че той и жертвата са се познавали, разкри на брифинг по случая окръжният прокурор на Варна Красимир Конов. Той отхвърли да уточни от каква народност е арестуваният, защото закононарушението към момента е в развой на следствие.

Засега не може да бъде построена водеща версия. Не става дума обаче за битово закононарушение, разясни шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Варна старши комисар Андрей Ангелов. Той посочи, че убитият е влезнал в страната ни няколко дни преди да бъде убит. Не е бил със статут на емигрант.

Има връзка сред убийството и откритият на към 2 км от мястото на закононарушението опожарен автомобил, разкри шефът на варненската полиция, без да даде повече детайлности в тази посока.

Задържаният е с обвиняване за преднамерено ликвидиране, осъществено по изключително нечовечен и непосилен за жертвата метод. Възползвал се от правото си да не дава пояснения, означи прокурор Конов.

С решение на Варненския областен съд от 10 май чужденецът е с мярка а неотклонение задържане под стража.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР