Европейският лидер ще инвестира значителни суми в БългарияСтратегията на Takeaway

...
Европейският лидер ще инвестира значителни суми в БългарияСтратегията на Takeaway
Коментари Харесай

Takeaway.com придоби BGmenu за 10,5 млн. евро

Европейският водач ще влага обилни суми в България

Стратегията на Takeaway е да заеме водещо място в сегмента доставки на храна на всеки от пазарите, в които оперира

Онлайн водачът в доставките на храна в Европа Takeaway.com закупи най-големия състезател на този пазар у нас – BGmenu и Olivriera в Румъния за сумата от 10,5 милиона $, оповестиха през днешния ден двете компании.

Със договорката Takeaway.com ускорява позициите си в Източна Европа, което е и част от тактиката на компанията за разширение на Стария континент. BGmenu е водач в доставката на храна в България по брой поръчки, а Takeaway.com има най-големите компании за доставка на храна в Германия, Холандия, Полша, Белгия и Австрия.

„ Ставаме част от най-бързо разрастващата се онлaйн компания за доставка на храна в Европа. С експертизата и спомагателната инвестиция на Takeaway.com доста ще подобрим услугите си както за крайния консуматор, по този начин и за нашите сътрудници – заведенията, с които работим ”, съобщи Владимир Давчев, изпълнителен шеф и създател на BGmenu.

Стратегията на Takeaway е да заеме водещо място в сегмента доставки на храна на всеки от пазарите, в които оперира. „ С придобиването на BGmenu прибавяме към бизнеса си един бързо разрастващ се пазар за доставка на храна със доста количество консуматори. В България планираме да използван същата тактика, която докара до бърз растеж на бизнеса ни и в Полша с Pyszne.pl ”, разяснява Жиц Гроен, изпълнителен шеф и създател на Takeway.com.

Сделката е на стойност 10,5 милиона евро, които ще бъдат платени в брой. За да форсира развиването на бизнеса си тук, Takeaway.com ще влага забележителна сума в българския пазар, която не се прецизира на този стадий.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР