Европейският комисар по въпросите на транспорта Виолета Булц се срещна

...
Европейският комисар по въпросите на транспорта Виолета Булц се срещна
Коментари Харесай

Комисар Булц: Европа се нуждае от ясни правила в сектора на автомобилния транспорт

Европейският комисар по въпросите на превоза Виолета Булц се срещна през днешния ден с транспортните министри на България, Унгария, Литва и Полша, с които разиска законодателните промени в бранша на автомобилния превоз, оповестиха от пресцентъра на Европейската комисия.

След срещата комисар Булц съобщи:

„ Европа се нуждае от ясни правила в бранша на автомобилния превоз. Запазването на статуквото е невероятно. Ако не бъде открито уместно решение, ще бъдем изправени пред голям брой некоординирани национални условия. Това би довело до разпокъсване на вътрешния пазар, неустановеност, по-високи разноски и намаление на конкурентоспособността на Европейски Съюз.

За превъзмогване на тези провокации Комисията под председателството на Жан-Клод Юнкер показа през май 2017 година няколко значими законодателни промени в границите на пакета за подвижността. Тези ограничения ще донесат осезаеми изгоди както за водачите, по този начин и за операторите. Прилагането на ясни и общи правила във всички страни членки ще докара до действителна равнопоставеност — с други думи, всички превозвачи ще работят при идентични условия.

В резултат на тези ограничения ще се подобрят също по този начин изискванията на труд на водачите и ще може да се потърси излаз от казуса, обвързван с дефицита на водачи, който визира цялата европейска индустрия. Прилагането на разпоредбите за командироване ще подсигурява заслужено възнаграждение при работа в други страни членки, като се регистрира високата степен на подвижност на служащите в този бранш. Това ще понижи доста административната тежест за операторите.

Политическото съглашение, реализирано от транспортните министри на 3 декември 2018 година, беше значима стъпка в този развой. Затова призовавам Европейския парламент и Съвета на Европейски Съюз да стартират работа по законодателните оферти във допустимо най-кратък период. Комисията е подготвена да спомага при провеждането на полемиките и за започване на междуинституционалните договаряния “. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР