Европейски министри предупредиха, че изтича времето за постигане на търговско

...
Европейски министри предупредиха, че изтича времето за постигане на търговско
Коментари Харесай

Евроминистри предупредиха Лондон, че изтича времето за търговска сделка

Европейски министри предизвестиха, че изтича времето за реализиране на комерсиално съглашение с Англия, само че в това време подчертаха, че няма да правят отстъпка във връзка с разпоредбите за почтена и лоялна конкуренция и разпоредбите за достъпа до води и рибарски потенциал , осведоми Агенция Франс Прес.
 Фламандци употребяват харта от 1666 година за права за лов на риба в Британия след Брекзит
Фламандци употребяват харта от 1666 година за права за лов на риба в Британия след Брекзит

Крал Чарлз II дава безконечен достъп до английски води на 50 риболовци от Брюж

Пристигайки в Люксембург за среща, на която ще обсъдят последното развиване с основния договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние, министрите предизвестиха, че диалозите са в " сериозна фаза ".

И ние сме под огромен напън, времето изтича, акцентира немският министър по европейските въпроси Михаел Рот два дни преди основна среща на върха на Европейски Съюз.

Премиерът на Англия Борис Джонсън съобщи, че в случай че усети, че няма вяра за бърз прогрес на договарянията, той може да ги приключи още в четвъртък.
 Над 4 млн. молби от жители на Европейски Съюз за оставане във Англия след Брекзит
Над 4 млн. молби от жители на Европейски Съюз за оставане във Англия след Брекзит

Лондон горделив с резултата досега

Брюксел не приема този краен период, само че представители на Европейски Съюз предизвестиха, че в случай че не бъде обрисувана рамката на съглашение до края на месеца, евентуално няма да има време за утвърждението му.

Евролидерите ще беседват в четвъртък и петък в Брюксел. Те ще чуят и мнението на Барние за диалозите, само че страните членки не са подготвени да създадат отстъпки по главните си претенции.

Очакваме значителен прогрес от нашите другари във Англия в основни области, означи Рот. Германският министър разясни, че Европа е загрижена за три основни неща: изцяло използване на съглашението, правила за почтена и лоялна конкуренция и откакто му бе подсказано от консултант, Рот добави: " А! Риболовът! Да не забравяме риболова ".

" Голям прогрес " в договарянията за Брекзит сред Англия и Европейски Съюз

" Изглежда от ден на ден се доближаваме до съглашение "

Френският държавен секретар по европейските въпроси Клеман Бон уточни правата на риболовците от Европейски Съюз в английските води като първия въпрос в листата.

Бон прикани 27-те страни членки да останат обединени и непоколебими в целите си, а точно рибарството и разпоредбите за почтена търговия.

Англия излезе от Европейски Съюз на 31 януари и ще напусне единния пазар и митническия съюз на 31 декември след 11-месечен временен интервал.

Ако двете страни не договорят комерсиално съглашение, търговията сред тях ще е по разпоредбите на Световната комерсиална организация, което може да докара до огромни стопански и транспортни проблеми.

Правителството на Джонсън е срещу слагане ръководството на ново комерсиално съглашение съгласно законите на Европейски Съюз и декларира, че би трябвало да резервира суверенитета си върху риболовните зони.

Всеки би трябвало да разбере, че сюжет без договорка е най-лошият освен за Европейски Съюз, само че и за Англия. Но ние сме готови за това, макар че работим доста крепко за положително съглашение, което ще е задоволително и за двете страни, сподели още Рот.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР