Европейската шампионка за девойки на сабя Йоана Илиева започна тренировки

...
Европейската шампионка за девойки на сабя Йоана Илиева започна тренировки
Коментари Харесай

Най-добрата българска сабльорка Йоана Илиева вече тренира във Варна

Европейската шампионка за девойки на сабя Йоана Илиева стартира тренировки във Варна. След два месеца самостоятелни онлайн-занимания носителката на Световната купа при девойките за 2019 година отпътува на лагер в "Спорт палас " по стратегия на Министерството на младежта и спорта за олимпийска подготовка на българските спортисти.

Илиева е част от проектоолимпийския тим на България за Игрите в Токио и работи интензивно за връщане на върховата си спортна форма. Тя тренира под управлението на наставника на националния тим на сабя Ивайло Воденов и благодарение на националните състезателки Емма Нейкова, Теодора Вутова, Олга Храмова и Белослава Иванова. "От средата на март провеждахме самостоятелни онлайн-тренировки и в този момент би трябвало да възстановим формата отпреди карантината ", разяснява Воденов.

"Йоана и съотборничките й се върнаха на пътеките с голямо предпочитание и с общи старания ще реализираме качеството на игра от Европейското състезание за девойки и кадетки в Хърватия. Целта ни остава класиране на Йоана за олимпийските игри в Токио. След европейската купа в Хърватия квотата не наподобява недостижима, само че би трябвало доста и упорита работа ", добави той.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР