Европейската прокуратура (ЕРРО) потвърждава получаването на няколко сигнала от България,

...
Европейската прокуратура (ЕРРО) потвърждава получаването на няколко сигнала от България,
Коментари Харесай

Европрокуратурата потвърди, че разследва твърдения за измами с европари и ВИП корупция у нас

Европейската прокуратура (ЕРРО) удостоверява приемането на няколко сигнала от България, съдържащи съществени изказвания за осъществени измами с европейски средства и систематична корупция във връзка с висши обществени чиновници. Това излиза наяве от известие на институцията.

Оттам допълват, че следствията не престават и повече детайлности няма да бъдат оповестявани, с цел да не бъде застрашен резултатът от следствията. " Разследванията не престават, само че повече детайлности няма да бъдат оповестявани, с цел да не се заплашва изходът на следствията. Ако спомагателна информация би могла да бъде оповестена обществено, това ще бъде направено с позиция от наша страна ", декларират от европрокуратурата.

" Всяко следствие ще бъде следено от трима европейски прокурори от други страни от Европейски Съюз, съобщи пред " Труд " представителят на Европейската прокуратура Тине Хелевьот.

" Трябва да знаете, че с цел да подсигуряваме независимостта на нашите следствия, ние работим с непрекъснати камари. Делата се разпределят на инцидентен принцип в една от 15-те непрекъснати камари в Европейската прокуратура. Всяка непрекъсната камара има трима европейски прокурори, които следят и управляват делата. Така че всяко българско следствие постоянно ще бъде следено от трима европейски прокурори от други страни от Европейски Съюз (не от България). Тази конструкция прибавя спомагателна самостоятелност към нашите оперативни действия ", твърди представителят на Европейската прокуратура.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР