Европейската комисия ще помага активно в този процесИвайло Московски и

...
Европейската комисия ще помага активно в този процесИвайло Московски и
Коментари Харесай

Предлагаме Балкански коридор за 5G интернет

Европейската комисия ще оказва помощ интензивно в този развой

Ивайло Московски и Роберто Виола разискаха концепцията за Балкански кулоар за високоскоростен интернет

България ще предложи Балкански кулоар за високоскоростен интернет от пето потомство 5G, който може да бъде успореден на изгражданите сега пътни връзки сред страните от района, съобщи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски на среща през днешния ден в София с ръководителя на Генерална дирекция „ Съобщителни мрежи, наличие и технологии ” в Европейската комисия Роберто Виола.

„ Проектите за създаване на коридори 8 и 10 плануват полагане на оптична инфраструктура за свръхбърз интернет, което е още една основна причина за реализирането на този цифров кулоар. Нашата политическа упоритост е страните от Западните Балкани да се интегрират в общото европейско семейство, което сигурно включва и 5G мрежата ”, сподели министър Московски и прикани Европа да стане самодейна към бъдещето на тези страни.
още по тематиката
Роберто Виола, от своя страна, удостовери, че Европейската комисия ще оказва помощ интензивно в този развой и акцентира, че цифровизацията и свързаността ще са едни от най-важните тематики, които ще се дискутират на срещата на върха в София за Западните Балкани на 16-17 май.

Българското председателството може да има привилегията да затвори сполучливо една от най-важните тематики – Кодексът за електронните известия, съобщи Роберто Виола. По думите му, това ще бъде огромно достижение по отношение на разгръщането на високоскоростен интернет от пето потомство, редом с усъвършенствания превоз. Кодексът за електронните известия ще заложи положителни условия за вложения в цифрови мрежи и обективни условия за участниците на пазара.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР