Европейската комисия съобщи, че е приела решение за привеждането в

...
Европейската комисия съобщи, че е приела решение за привеждането в
Коментари Харесай

Еврокомисията ще следи изкъсо гръцката икономика

Европейската комисия заяви, че е приела решение за привеждането в деяние на рамката за засилено наблюдаване по отношение на Гърция, с цел да подкрепи осъществяването на контрактуваните промени след сполучливото привършване на програмата за поддръжка на стабилността по линия на Европейския механизъм за непоклатимост (ЕМС).

На 20 август Гърция ще завърши своята стратегия за поддръжка на стабилността по ЕМС.

Днешното решение на Европейска комисия улеснява процеса на нормализиране в Гърция, като укрепва постигнатия прогрес. Въвеждането на наблюдението ще подкрепи завършването и непрекъснатостта на промените, контрактувани по програмата, в сходство с обещанията, дадени от гръцките управляващи. Това е от решаващо значение за спечелването на доверието на пазарите и за усилването на икономическото възобновяване на Гърция, изключително директно след приключването на програмата.

Решението беше признато вследствие на съглашението, реализирано на съвещанието на Еврогрупата на 22 юни, на което бе доказано, че Гърция е изпълнила всички предходни дейности в границите на четвъртия и финален обзор, и бе взето решение за ограничения по дълга, които ще разрешат на страната да се изправи на крайници без външна финансова помощ.

Като част от цялостното съглашение, реализирано на съвещанието на Еврогрупата, гръцките управляващи дадоха обещание да завършат осъществяването на основни промени, контрактувани в границите на актуалната стратегия. Те поеха съответни политически задължения за приключването на основни структурни промени и се съгласиха да бъде подхванато наблюдаване над тяхната стопанска система.

Ще бъдат следени икономическото, данъчно и финансово състояние в Гърция. Това ще помогне на страната да може отсега нататък да дефинира своите политически цели. Що се отнася до съглашението на Еврогрупата, тази политика следва да резервира задачите на основните промени, подхванати по програмата на ЕМС. Тя не допуска никакви нови детайли на промяна или задължения, и затова поставя явен завършек на годините на стратегии за финансова помощ.

Съгласно тази рамка се планува осъществяването на обзор на всеки три месеца за ранно определяне на заплахите, което ще разреши да бъдат подхванати ограничения за ранно справяне с тези закани. На всеки три месеца Европейска комисия ще показва отчети до Европейския парламент, гръцкия парламент и Икономическия и финансов комитет в конфигурацията му за еврозоната - Работна група за Еврогрупата, в сходство с използвания правилник.

Основание за привеждането в деяние на ограниченията за дълга, зависещи от реализирането на избрана политика и контрактувани на съвещанието на Еврогрупата от 22 юни, ще бъде правенето на позитивни отчети по рамката за засилено наблюдаване.

В днешното решение се планува Европейска комисия да предприеме засилено наблюдаване в съдействие с Европейската централна банка и, когато е оправдано, Международния валутен фонд. ЕМС също ще взе участие.

Същевременно, считано от приключването на своята стратегия за поддръжка на стабилността на 20 август, Гърция ще бъде изцяло включена в европейския учебен срок за координиране на икономическите и обществените политики. Полезните взаимоотношения сред засиленото наблюдаване и европейския учебен срок ще бъдат нараснали оптимално, с цел да се избегне основаването на ненужна тежест за администрацията и да се обезпечи координация.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР