Европейската комисия публикува есенната покана за подаване на кандидатури за

...
Европейската комисия публикува есенната покана за подаване на кандидатури за
Коментари Харесай

36 000 младежи ще получат безплатна карта за пътуване в Европа

Европейската комисия разгласява есенната покана за подаване на кандидатури за DiscoverEU, с помощта на която 36 000 младежи ще получат безвъзмездна карта за пътешестване, с цел да опознаят Европа, пише economy.bg.

Кръгът за кандидатстване стартира през днешния ден в 12:00 ч. и ще завърши на 18 октомври в 12:00 ч. централноевропейско време. За да завоюват карта, младежите би трябвало да аплайват на Европейския юношески портал, да отговорят на 5 въпроса от викторина и на един решителен въпрос. Успешните претенденти, родени сред 1 януари 2005 година и 31 декември 2005 година, ще могат да пътуват в Европа до 30 дни през интервала на пътешестване сред 1 март 2024 година и 31 май 2025 година

Поканата е отворена за претенденти от страни на Европейския съюз и от трети страни, асоциирани към програмата „ Еразъм+ “,

т.е. Исландия, Лихтенщайн, Норвегия, Северна Македония, Сърбия и Турция.

Участниците ще могат да открият маршрута, отдаден на Новия европейски Баухаус, стартиран през януари 2023 година, чиято цел е да въодушеви младежите при избора на дестинации и да се увеличи осведомеността по отношение на смисъла на това Европейски Съюз да бъде „ хубав, резистентен, единен “. Участниците също по този начин ще продължат да се възползват от самодейностите, стартирани през 2022 година по време на Европейската година на младежта, като „ Младежта опознава културата с помощта на DiscoverEU през 2022 година “ и Културния маршрут на DiscoverEU, който съчетава разнообразни дестинации и клонове на културата, включително архитектура, музика, изтънчено изкуство, спектакъл, мода, дизайн и други.

Участниците в DiscoverEU могат да посетят европейските столици на културата, дестинации, включени в влиятелния лист на международното завещание на ЮНЕСКО, и места, носещи Знака за европейско завещание. Освен това те могат да посещават и местата — носители на премията „ Достъпен град “. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР