Европейската комисия предлага по-строги правила относно замърсителите на атмосферния въздух,

...
Европейската комисия предлага по-строги правила относно замърсителите на атмосферния въздух,
Коментари Харесай

ЕК предлага нови правила за подобряване на качеството на въздуха и водите

Европейската комисия предлага по-строги правила по отношение на замърсителите на атмосферния въздух, повърхностните и подземните води и пречистването на градските отпадъчни води. Чистият въздух и вода са от значително значение за здравето на хората и екосистемите. Само замърсяването на въздуха значи, че близо 300 000 европейци умират прибързано всяка година, а препоръчаните нови правила ще доведат до намаляване на броя на случаите на преждевременна гибел, дължащи се на фини прахови частици (ПЧ2.5), с над 75 % за 10 години. Всички нови правила обезпечават ясна възвръщаемост на вложенията с помощта на изгодите в опазването на здравето, икономиите на сила, производството на храни, индустрията и биологичното многообразие. Като извлича поучения от настоящото законодателство, Комисията предлага по едно и също време да се понижат допустимите равнища на замърсители и да се усъвършенства използването, с цел да се подсигурява, че задачите за понижаване на замърсяването се реализират по-често на процедура, оповестиха от Европейска комисия .

Днешните оферти са основен прогрес за постигането на амбицията на Европейския зелен пакт за нулево замърсяване до 2050 г., а точно околна среда без нездравословно замърсяване. Те дават отговор и на съответни претенции на Конференцията за бъдещето на Европа.

В рамките на препоръчаното преразглеждане на разпоредбите ще се определят междинни стандарти на Европейски Съюз за качество на въздуха за 2030 г., които ще са по-тясно съгласувани с рекомендациите на СЗО, като в същото време Европейски Съюз ще поеме по пътя към реализиране на нулево замърсяване на въздуха най-късно до 2050 г. в синергия с напъните за индиферентност във връзка с климата. В тази връзка се предлага осъществяване на постоянен обзор на стандартите за качество на въздуха за преоценката им в сходство с най-новите научни данни, както и с развиването на обществото и технологиите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР