Европейската комисия отправя покана за представяне на предложения за проекти,

...
Европейската комисия отправя покана за представяне на предложения за проекти,
Коментари Харесай

ЕС инвестира 1,2 милиона евро в нов проект за по-добро разбиране на дезинформацията

Европейската комисия насочва покана за показване на оферти за планове, които имат за цел да разкрият по какъв начин се появяват и популяризират посланията, свързани с дезинформация онлайн и офлайн. Конкретно плановете би трябвало да са ориентирани към разбор на дезинформацията по тематики като войната на Русия против Украйна, изборите и ЛГБТК+ общността, както и да оказват помощ за справяне с резултата от тези послания в обществото. Настоящата покана се основава на сходен пилотен план, който към този момент е в ход след покана за показване на оферти, оповестена през юли 2022 година Това оповестиха от пресцентъра на Европейската комисия. 

Тази нова покана включва финансиране от Европейски Съюз в размер на съвсем 1,2 милиона евро, с цел да се помогне за по-доброто схващане на метода, по който дезинформацията се основава и популяризира, по какъв начин тя оформя съзнанието на хората, както и въздействието й в действителния живот. Това е изключително значимо в подтекста на погрешната и подвеждаща информация по отношение на противозаконната война на Русия против Украйна, която може да дестабилизира демокрациите, и вредата, която дезинформацията може да аргументи на интеграцията и равенството на ЛГБТК+ общността, както и въздействието на дезинформацията върху демократичните избори за Европейски парламент през 2024 година

В допълнение към работата на Европейската обсерватория за цифрови медии (EDMO), определеният план следва също по този начин да предложи тактики и ограничения, бъдещи политически дейности и нови практики в поддръжка на позитивните послания, и противопоставяне на подправените и нездравословни послания, в това число посредством разкритие на предстоящи бъдещи дезинформационни послания.

Крайният период за кандидатстване е 22 септември 2023 година, а определеният план се чака да стартира през септември 2024 година Право да аплайват имат университетите, научноизследователските центрове, Неправителствени организации, обществените органи и други.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР