Европейската комисия обяви в понеделник, че започва разследване на предложеното

...
Европейската комисия обяви в понеделник, че започва разследване на предложеното
Коментари Харесай

EK започва разследване на сделка за 20 млрд. долара - Adobe поиска да купи компанията Figma

Европейската комисия разгласи в понеделник, че стартира следствие на препоръчаното придобиване от Adobe Inc. на компанията Figma Inc. на стойност към 20 милиарда $, съобщи БНР.

Комисията съобщи, че е загрижена, че договорката може " да понижи конкуренцията на международните пазари за доставка на интерактивен програмен продукт за планиране на артикули и за принадлежности за основаване на цифрови активи ".

Ще бъде стартирано и следствие дали придобиването вреди на съперниците посредством обединяването на дизайнерската платформа на Figma с пакета Creative Cloud на Adobe.

Комисията уточни, че решението ще бъде взето до 14 декември.

" Adobe и Figma са два водещи доставчика на програмен продукт за креативната общественост в цифровата сфера. Много консуматори и компании разчитат на своите принадлежности за цифров дизайн, с цел да надминат работата си. С нашето задълбочено следствие ние се стремим да подсигуряваме, че потребителите ще продължат да имат достъп до необятен набор от цифрови креативен принадлежности, сред които да избират. " - сподели изпълнителният вицепрезидент и еврокомисар по конкуренцията Маргрете Вестагер.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР