Европейската комисия обяви резултатите от поканата за представяне на предложения

...
Европейската комисия обяви резултатите от поканата за представяне на предложения
Коментари Харесай

„Еразъм+“: 44 европейски университета ще се включат в трансгранично сътрудничество

Европейската комисия разгласи резултатите от поканата за показване на оферти за 2022 година по самодейността „ Европейски университети ": с рекорден бюджет от 272 милиона евро от „ Еразъм+ " 16 съществуващи алиансa по самодейността ще продължат да получават поддръжка, а четири нови алианса ще могат да стартират съдействието между тях.

Заедно с 24-те алианса, определени през 2020 година, понастоящем общо 44 алианса по самодейността „ Европейски университети " сплотяват 340 висши учебни заведения в столиците и отдалечените райони на 31 страни. Алиансите по самодейността „ Европейски университети " са алианси на висши учебни заведения от цяла Европа, които си сътрудничат в региона на образованието, научните проучвания и нововъведенията в интерес на студентите, преподавателите и обществото.

Всеки алианс получава бюджет в размер до 14,4 милиона евро от програмата „ Еразъм+ " за четири години. Това е доста нарастване спрямо оптималния размер от 5 милиона евро за три години в границите на предходни предложения за показване на оферти по „ Еразъм+ ".

През есента на 2022 година Комисията ще започва идната покана за показване на оферти по „ Еразъм+ " за да предложи финансиране за съществуващите алианси и да се основат нови такива.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР