Европейската комисия не е наясно какво трябва да се свърши

...
Европейската комисия не е наясно какво трябва да се свърши
Коментари Харесай

Иван Гешев в НС: Европейската комисия не е наясно какво трябва да се свърши в България

" Европейската комисия не е наясно какво би трябвало да се свърши в България ", съобщи Главният прокурор на Република България - Иван Гешев, по време на чуване в Правната комисия към Народното събрание.

" Представител на Европейската комисия зави в София, че Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ) няма отношение към основния прокурор ", разясни Гешев в отговор на изказванието, че измененията в Прокуратурата са нужни, с цел да има България достъп до средствата по проекта.

Според основния прокурор предлаганите промени в законодателството по отношение на Прокуратурата припомнят за тоталитарното минало и за времето на Тодор Живков.

" Аз съм в алтернатива дали да се гордея, че се прави закон за Иван Гешев, или да се тормозя за бъдещето на Българската страна ", сподели иронично Гешев.

Сред ситуациите в законопроекта, които Гешев не утвърждава, е неразбираемото разграничение на функционалностите на Съда (в частност Върховният касационен съд) от една страна и Прокуратурата от друга.

" Докато слагаме партийната целенасоченост пред кардиналната правомерност, България ще е в това състояние ", безапелационен е основният обвинител на страната.

Според него " нарушаването на конституцията се трансформира в народен спорт ".

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР