Европейската комисия изясни позицията си относно референдума за независимост на

...
Европейската комисия изясни позицията си относно референдума за независимост на
Коментари Харесай

Наложи се ЕК да разяснява изказване на Юнкер, предизвикало еуфория в Каталуния

Европейската комисия обясни позицията си по отношение на референдума за самостоятелност на Каталония, откакто нейният ръководител Жан-Клод Юнкер съобщи по време на изявление, че би почел решението на гласоподавателите, в случай че гласоподават с „ да “ . Това съобщи Euronews, представена от " Фокус ".
Европейската комисия изясни, че Юнкер е имал поради, че той би подкрепил всеки референдум, стига той да е законно извършен. Вицепрезидентът на Европейска комисия Франс Тимерманс съобщи, че „ в случай че в границите на конституциите се основат нови действителности в страните членки, те ще бъдат нови действителности и за Европейски Съюз, който ще работи въз основата им “.
Сред последователите на каталонската самостоятелност възцари миг на еуфория, откакто на 15 септември Юнкер съобщи, че би почел отговор „ да “. Но той посочи, че референдумът би трябвало да бъде координиран с испанските парламент и парламентарен съд.
По този метод Европейска комисия изгаси искрицата вяра, дадена от Юнкер. Дори и в Каталония неговите дума в този момент биват тълкувани деликатно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР