Европейската комисия изрази безпокойство от съобщенията за арести на политически

...
Европейската комисия изрази безпокойство от съобщенията за арести на политически
Коментари Харесай

ЕС осъди арестите на протестиращи в Беларус

Европейската комисия изрази безпокойствие от известията за арести на политически деятели в Беларус, съобщи ДПА. Говорителят на комисията Петер Стано съобщи, че Европейски Съюз знае за известията за похищение на члена на управлението на беларуската съпротива Мария Колесникова и на други политически деятели.

" В Беларус сме очевидци на продължаващи репресии на управляващите над цивилното население. Ние сме надълбоко обезпокоени от продължаващите репресии и заплашването на популацията с необясними, доста постоянно случайни арести, с арести, които са политически стимулирани. Това е неприемливо ", сподели Стано.

" Властите на Беларус би трябвало да престанат да сплашват жителите си и да нарушават интернационалните си отговорности. Произволите арести и отвличания на хора са неприемливи, в това число днешните дейности против Андрей Егоров, Ирина Сухи и Мария Колесникова ", заяви шефът на дипломацията на Европейски Съюз Жозеп Борел, представен от ТАСС.

Според правозащитния център " Вясна " измежду арестуваните на вчерашния антиправителствен митинг в Минск 194 души са членът на Координационния съвет на опозицията Андрей Егоров и ръководителката на публичното екологично обединяване " Екодом " Ирина Сухи.

Според беларуските медии Мария Колесникова е била отведена тази заран в Минск в микробус от незнайни лица. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР