Плейлистите на меломаните днес са толкова индивидуализирани, че младите хора

...
Плейлистите на меломаните днес са толкова индивидуализирани, че младите хора
Коментари Харесай

Културни кодове: Защо изчезна мейнстримът в музикалните вкусове

Плейлистите на меломаните през днешния ден са толкоз индивидуализирани, че младежите могат единствено да допускат какво слушат връстниците им. Преподавателите по музика от Университета на Южна Калифорния Лин Снайдър и Беатрис Хилари организират любопитно изследване за музикалните желания на студентите. Неочакваните резултати ни карат да се замислим за нова гражданска война в света на музиката.

В продължение на четири години организираме курс от лекции по музика и логика на психиката. В началото на всеки учебен срок молим студентите да попълнят къс въпросник за музикалното си обучение, обичаните си песни и реализатори. Нашите студенти имат друг музикален опит - от нулев до над десетгодишен опит в уроци и осъществявания. Забелязваме, че всяка година описът с обичани песни и реализатори става все по-дълъг и разнороден. Когато питаме цялата група за дадена ария, постоянно се оказва, че никой с изключение на студентът, който я е загатнал в анкетата, не е чувал тази ария.

Резултатите от тези изследвания са в сходство с последните проучвания, които демонстрират разнообразните и еклектични музикални желания на подрастващите. Проучване на музикалните усети на възпитаници от гимназията в Лос Анджелис откри, че те ценят реализатори, представляващи огромно многообразие от жанрове - от к-поп (BTS) до хеви метъл (System of a Down) и Бетовен.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР