Европейската комисия(ЕК) е готова с предложения за овладяване на мигрантската

...
Европейската комисия(ЕК) е готова с предложения за овладяване на мигрантската
Коментари Харесай

ЕК готова с предложения за овладяване на мигрантската криза

Европейската комисия(ЕК) е подготвена с оферти за преодоляване на мигрантската рецесия по гръцко-турската граница, предава БНР.
Необходими са незабавни дейности поради непосредствените провокации, пред които е изправена Гърция по сухоземната и морска граница с Турция, както и да се следят България и Кипър.
В същото време, са нужни структурни и устойчиви решения за Европейски Съюз като цяло, се споделя в изказване на Комисията. Затова тя предлага на Гърция да бъдат отпуснати 700 млн. евро, от които 350 млн. неотложно в поддръжка на ръководството на границите и миграцията и по-точно за увеличение потенциала на банкет, непринудено завръщане и нужни процедури за здравето и сигурността.
Страните-членки би трябвало да обезпечат активите за започване на две интервенции за бърза гранична интервенция на Фронтекс по границите с Турция.
Предлага се също по този начин европейската гранична защита да координира нова стратегия за бързо завръщане.
Страните членки би трябвало да отговорят на механизма за гражданска отбрана, задействан от Гърция, като обезпечат здравно съоръжение, палатки и одеяла, както и на апела на офиса за поддръжка на европейско леговище с общо 160 специалисти, които да бъдат изпратени в Гърция. 
Европейската комисия ще показа няколко оферти за преодоляване на рецесията по гръцко-турската граница на изключителното съвещание на Съвет " Правосъдие и вътрешни работи ".
В най-скоро време тя ще изложи и концепциите си за нов пакт за миграцията и убежището.
Вижте още:
НА ЖИВО: Мигрантският напън по гръцко-турската граница се ускорява
Турски трафиканти работят намерено за прехвърлянето на мигранти в Гърция
Използват ли турски сили сълзотворен газ против гръцката полиция поради мигранти? (ВИДЕО)
 
 
 
 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР