Европейската комисия е приела на заседание в Страсбург решение да

...
Европейската комисия е приела на заседание в Страсбург решение да
Коментари Харесай

Може да има обрат в наша полза за пакета Мобилност

Европейската комисия е приела на съвещание в Страсбург решение да спре утвърдените неокончателно промени в разпоредбите за интернационалните пътни транспорти. Това оповестява изданието " Политико ", като отбелязва, че решението към момента не е показано публично. Причината комисията да одобри сходно решение е, че новите правила, както бяха контрактувани преди седмица в среднощно закрито съвещание, не оказват помощ, а биха попречили за опазването на околната среда. Според признатите предходната седмица текстове водачите трябваше да почиват отвън кабината на камиона, да се връщат на всеки четири седмици в страната, където е записана компанията, а размерът на командировъчните да бъде съгласно страната, в която са изпратени.

Според българските превозвачи новият правилник е протекционистки за западноевропейските компании за автомобилни транспорти и цели да бъде лимитирана активността на сдруженията от периферията на Европейския съюз като България. Накрая транспортната комисия одобри над 1100 ремонти, някои от които взаимно изключващи се.

Европейска комисия си сложи като съществена цел в идващите пет години да отбрани природата, а новите правила плануват в допълнение ненужно придвижване на дизеловите камиони по европейските пътища. Цитиран е заместник-председателят на Европейска комисия Валдис Домбровскис, по чиито думи Европейска комисия ще успее да спре въвеждането на измененията с приемането на ново решение в точния момент. " Политико " регистрира, че това е първият зрелищен конфликт сред новите управления на институциите на Европейски Съюз, а изгода в тази ситуация имат съперниците на измененията - България, Румъния, Полша, Унгария, Латвия, Литва.

Междувременно държавното управление утвърди през вчерашния ден промени в закона за автомобилните транспорти. Промените са резултат на няколкомесечна работа с сектора, разяснява транспортният министър Росен Желязков. Намаляване на превозвачите, които не дават отговор на изискванията за определяне, така наречен компании пощенски кутии, плануват измененията. Те постановат основаването на обществен таксиметров указател. Освен това се лимитира опцията за осъществяване на нерегламентирани транспорти. Регламентират се транспортите с атракционна цел, разясни Росен Желязков.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР