Европейската агенция за управление на оперативното сътрудничество по външните граници

...
Европейската агенция за управление на оперативното сътрудничество по външните граници
Коментари Харесай

Какви са текущите рестрикции и възможности за пътуване в Европа?

Европейската организация за ръководство на оперативното съдействие по външните граници на страните членки (Frontex) разгласява карта с настоящите рестрикции и благоприятни условия за пътешестване в Европа, въведени за ограничение на болестта с ковид. Тя дава опция за следене, както на краткотрайните ограничавания, въведени в целия Европейски Съюз и Шенгенското пространство, по този начин и информация за Англия.

Картата, направена чрез използване на най-съвременни Esri Географска информационна система технологии, е част от ограниченията на европейската организация в отговор на пандемията от COVID-19. На 15 май изтича рекомендацията на Европейската комисия за неналожителни пътувания на европейски жители. Така, след тази дата всеки, на който му следва пътешестване ще може да се осведоми от картата за ограниченията, които са в действие в другите страни. Например дали продължава интервала на изключително състояние, позволено ли е пътуването и с какъв тип превоз, както и редица други разяснения.

Географска информационна система картата e налична тук, като по последни данни във всички страни от Европейски Съюз към момента са в действие ограничаващи ограничения по границите. Картата се актуализира с оглед развиването на обстановката.

Frontex, както и редица други европейски организации, имат дълготраен опит в потреблението на Esri географски осведомителни технологии за дейно и оправдано осъществяване на своите начинания. За първи път в България в границите на 18-тия Световен Географска информационна система Ден беше показана друга системата на Frontex за справяне с незаконната миграция и трансграничната престъпност посредством Географска информационна система.
stateeu_extended5maymed.png
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР