Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) може да одобри ваксина срещу

...
Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) може да одобри ваксина срещу
Коментари Харесай

ЕМА може да одобри ваксина срещу Омикрон до 3-4 месеца |

Европейската организация по медикаментите (ЕМА) може да утвърди ваксина против новия вид на COVID-19 до " 3-4 месеца ", съобщи изпълнителният шеф на Агенцията Емер Кук пред Европейския парламент. 

Кук увери евродепутатите, че ЕМА е подготвена да се оправи с актуалните провокации, подбудени от пандемията. Съществуващите ваксини остават ефикасни, като изследванията демонстрират, че бустерните дози обезпечават продължен имунитет, добави тя. По думите на Кук Агенцията към този момент разполага с насоки за производителите, които възнамеряват да модифицират имунизациите, с цел да се оправят с разновидностите.

ЕМА има и правна рамка за по-бързо разрешаване на приспособени ваксини, което би подсигурило, че те ще бъдат утвърдени в границите на 3-4 месеца. 

Наскоро Европейската организация по лекарствата препоръча слагането на бустерна доза от двете основани на иРНК ваксини против COVID-19 - на Модерна и Пфайзер/Бионтех, да се слагат на хора със мощно отслабена имунна система, както и на всички над 18 години, допълни Емер Кук. 

Относно клиничните изпитвания изпълнителният шеф на ЕМА съобщи, че Агенцията се ангажира да бъде " транспарантна при публикуването на данни ".

По-рано през днешния ден разгласи, че срещу новия вид на COVID-19 Омикрон ще би трябвало нова ваксина. В понеделник от Б. Компанията " Джонсън и Джонсън " също разкри, че правят оценка успеваемостта на своята ваксина против новия вид на ковид. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР