Европейска държава получи добра новина за своите ВВС.САЩ ще предоставят

...
Европейска държава получи добра новина за своите ВВС.САЩ ще предоставят
Коментари Харесай

САЩ подаряват на Чехия осем военни хеликоптера

Европейска страна получи добра вест за своите Военновъздушни сили.

Съединени американски щати ще дават гратис на Чехия осем военни хеликоптера Bell, оповестиха от посолството на Съединени американски щати в Прага. Чешкият министър на защитата съобщи, че това е самопризнание за помощта, която страната членка на НАТО оказва на Украйна, заяви Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

Чехите желаят да ускорят модернизацията на армията си и да приключат с потреблението на техника от руската ера, включително  хеликоптери, и подариха на Украйна непотребната си техника. " Видно е, че нашата ясна и непоколебима позиция от началото на съветското навлизане в Украйна се отплаща. Благодарение на нашите старания за оказване помощ на Украйна освен спечелихме уважението на нашите съдружници, само че и получихме тяхната поддръжка за модернизиране на нашата армия  ", цитира вестник " Хосподаржске вести " министърката на защитата Яна Чернохова.

Хеликоптерите са в допълнение към 12-те поръчани по-рано и ще бъдат предоставени гратис, като Чехия ще поеме единствено разноските за прекачване и рационализация, заяви късно през вчерашния ден посолството на Съединени американски щати в Tуитър. " С наслаждение удостоверяваме прехвърлянето на 6 броя AH-1Z и 2 броя UH-1Y в границите на програмата " Излишни отбранителни артикули ", съобщи посолството. 

В резултат на това решение на Вашингтон Чехия ще разполага с 10 щурмови машини AH-1Z Viper и 10 многоцелеви UH-1Y Venom. Поръчаните по-рано хеликоптери би трябвало да дойдат през 2023 година Преди месец Прага също по този начин заяви, че възнамерява закупуването на 24 изтребителя Ф-35.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР