Европа трябва да увеличи отбранителния си потенциал. Има нагласи в

...
Европа трябва да увеличи отбранителния си потенциал. Има нагласи в
Коментари Харесай

Тагарев: Европа трябва да увеличи отбранителния си потенциал

Европа би трябвало да усили отбранителния си капацитет. Има настройки в тази посока. Европейският дирек в НАТО би трябвало да бъде засилен и това се схваща от участниците в Мюнхенската конференция по сигурността. Това съобщи министърът на защитата Тодор Тагарев пред БНР.

Той уточни, че общото обръщение на конференцията в Мюнхен е, че Член 5-и от контракта за НАТО е в действие. По думите му никой не слага това под въпрос. Член 5-и ще бъде задействан, когато има нужда, и НАТО няма да отстъпи и сантиметър от територията на страните пред който и да е агресор , разясни той.

Според Тагарев би трябвало да бъдат заделяни повече средства за защита. Има още страни, които още не са стигнали 2% от Брутният вътрешен продукт за защита, само че отделят доста огромни запаси за оказване на помощ за Украйна, което също е значим детайл на тактиката за гарантиране на нашата сигурност, уточни той.

Военният министър акцентира, че по време на Мюнхенската конференция по сигурността, с цел да може Украйна да подсигурява своята сигурност и тази на Европа.
 Тодор Тагарев: България към този момент надвишава 2% от Брутният вътрешен продукт за защита
Тодор Тагарев: България към този момент надвишава 2% от Брутният вътрешен продукт за защита

България продължава да преглежда вероятни варианти за даване на ефикасна поддръжка на Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР