Европа ще забрани вноса на руски петролни продукти на 5

...
Европа ще забрани вноса на руски петролни продукти на 5
Коментари Харесай

Европа трупа дизел преди забраната за внос от Русия

Европа ще забрани вноса на съветски петролни артикули на 5 февруари - ход, който към този момент предизвиква големи промени в международната търговия с дизелово гориво. Купувачите бързат да попълнят запасите си с съветски дизел, като потоците този месец са напът да доближат едногодишен връх.
Европейски Съюз забрани вноса на съветски недопечен нефт по море от 5 декември и ще забрани съветските петролни артикули от 5 февруари за да лиши Москва от доходи. Тъй като Европа е мощно подвластна от вноса на съветски дизел, възбраната се чака да поддържа маржовете на облага за горивото, споделят анализатори.
Европейският импорт на дизел е приблизително 700 000 барела дневно (bpd) до момента тази година, което е най-високото равнище от март 2021 година, съгласно компанията за петролни разбори Vortexa. Причината за ускорения импорт е фактът, че търговците бързат да изпълнят резервоарите преди възбраната.
В същото време Европа усилва вноса на дизел от Азия и Близкия изток - двата района, които се чака да поемат по-голямата част от износа й след влизането на възбраната в действие. По-дългите пътувания и по-голямото търсене на танкери, пренасящи горивото в Европа, значат, че цените за навло се покачват, което усилва разноските за потребителите.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР