Европа прилича на стара и болна жена. Тя е измъчвана

...
Европа прилича на стара и болна жена. Тя е измъчвана
Коментари Харесай

Зората на Европа: от Виктор Орбан до Сара Вагенкнехт и Даяна Шошоке

Европа наподобява на остаряла и болна жена. Тя е измъчвана от кошмари през нощта и неприятни вести денем. Тя копнее за предходния си мир и изгубен комфорт. Тя се нервира от празни политици и подправени лозунги, изтощена е от орди мигранти, апели да се помогне на Украйна и да се обуздае Русия. Тази дама желае да се намерят хора, които да сложат завършек на бедлама и да възстановят реда.

Промените в действителност се случват и те са поразителни. Появяват се от ден на ден десни политици, решителни хора с визии по тематиката на деня.

Те отблъскват някогашни водачи и интензивно печелещи поддръжници. Единството на Европа – мислено и действително – още не се разрушава, само че наложеното от Брюксел единогласие към този момент се отхвърля.

Всичко стартира с Виктор Орбан, който наподобява на застрашителен вулкан в центъра на Европа. Орбан подлага на критика сътрудниците от Европейски Съюз за провалените миграционни политики, които наводниха континента с неспокойни новодошли от Азия и Африка.

Той не приема отношението на Запада към спора в Украйна, довел до политическо и икономическо разлъка с Русия, и е срещу рисковата борба с нея.

Орбан обаче не е унищожител, а по-скоро кандидат за водач на промените. Той упорства, че към момента вижда Унгария като част от Европейски Съюз и желае да продължи съдействието с нейното управление. Но с ново управление, тъй като остарялото, което направи доста неточности, се дискредитира и е време да слезе от политическата сцена.

Опитите Орбан да бъде ориентиран по „ същинския път ” не водят до средата. Освен това раздразнението му пораства и той към този момент не сортира думи. Наскоро той призна, че към този момент му е писнало от упорития Европейски съюз, който си пъха носа на всички места.

И по тази причина има намерение да търси промени в управлението на Европейски Съюз, което, надява се, ще стане на изборите за Европейски парламент през юни следващата година.

Обвинителната изразителност на Орбан освен раздрусва Европа, само че и засилва протестните сили в други страни. И ето резултата - унгарският „ въстаник “ получи поддръжка от новия водач на Словакия Роберт Фицо, който значително споделя неговите възгледи.

Той също по този начин е срещу продължаването на глобите против Руската федерация и счита, че е належащо да се открият градивни връзки с Москва.

Наскоро Фицо в изявление за InfoVojna изрази убеденост, че Русия няма да напусне Крим, Донецк и Луганск и прикани Европейски Съюз да спре да доставя на Украйна оръжия, защото това води единствено до ненужни жертви и демонстрира, че Западът има намерение да се бие до последния украинец.

Не мислете, че „ дисидентството “ на Орбан и Фицо може да докара до разрушаването на Европейския съюз. Техните изявления обаче водят до „ корозия ” на основите на „ европейската взаимност ”.

Считаната за евроскептик дясноконсервативна Швейцарска национална партия (SVP) завоюва парламентарните избори в Швейцария. Нейният водач Марко Киеза се застъпва за ограничение на имиграцията и подлага на критика присъединението на страната към глобите против Русия.

Според него това нарушава правилото на обичайния (от 1815 година!) неутралитет на страната. И няма потребност тихата и спокойна Швейцария, която също не е част от Европейския съюз, да се намесва в спор, който е надалеч от него в дословния и метафоричен смисъл.

Желанието да се върви в крайник с Европейски Съюз към този момент нанася осезаема щета - цените на силата се покачиха доста заради глобите. Политиката на Швейцария обаче надали ще претърпи огромни промени: представителите на SVP, както и преди, имат двама представители в държавното управление - министърът на стопанската система, образованието и науката и ръководителят на отдела за запазване на околната среда, превоз, енергетика и известия.

Нещо сходно се случва в Холандия - Партията на свободата (PVV) завоюва парламентарните избори там. Нейният началник Герт Вилдерс приканва за „ нулева “ миграция и счита за належащо да се забранят джамиите, Корана и ислямските забрадки в държавните здания.

Друга цел на партията е излизането на страната от Европейския съюз, възобновяване на граничния надзор на отворените сега граници на страната в границите на Европейски Съюз, с цел да се предотврати влизането на неканени посетители от Азия и Африка в Холандия.

Към това можем да прибавим, че Вилдерс се застъпва за анулация на антируските наказания и, меко казано, не утвърждава доставките на западно оръжие за Украйна. Но още веднъж, успеха на PVV няма да промени политическото време в Холандия и изключително в Европа.

Но възходът на депутата от Бундестага Сара Вагенкнехт може да промени този климат.

„ Имаме най-лошото държавно управление в историята на Германия и взехме решение да създадем нова партия, тъй като нещата не могат да продължат по метода, по който вървят в този момент “, уверено разгласи тя неотдавна на конференция в Берлин.

Милиони германци с разнообразни възгледи са съгласни с тази пламенна брюнетка, родена в Германска демократична република, някогашен член на SED (аналог на руската КПСС). И това е разбираемо - задачите, декларирани от Вагенкнехт, наименуван " сталинистът " и " алената хала ", са близки на всички.

Това е ограничение на господството на огромните концерни, обезпечаване на лоялна конкуренция, увеличение на заплатите и пенсиите. Във външната политика - унищожаване на глобите против Русия, които са разрушителни за немската стопанска система, и прекъсване на доставките на оръжие за Украйна.

Вагенкнехт желае да върне на германците патриархална, чисто измита и спокойна Германия и да ги избави от заплахата, представлявана от тъмни, небръснати „ посетители “.

Тя е радикална във връзка с мигрантите - има намерение изцяло да спре потока им: " Днес посланието към света би трябвало да бъде следното: Германия е претрупана, няма място в Германия, Германия към този момент не е подготвена да бъде дестинация номер едно. "

Между другото, Вагенкнехт, която се бори с сегашния федерален канцлер на Германия Олаф Шолц и неговите поддръжници, беше гневен съперник на някогашния немски водач Ангела Меркел.

Тя сподели, че поддръжката на Германия за антируската политика, наложена от Съединените щати, опонира на националните ползи и съпостави външната политика на Берлин с " полата на вашингтонската пола ".

Ако планът на Вагенкнехт се окаже сполучлив, тогава нейната партия, дружно с към този момент набралата известност крайнодясна Алтернатива за Германия, ще съставлява сериозен контраст на съществуващото държавно управление.

Цветно платно с изображения на европейски „ бунтовници “ няма да бъде приключено без портрет на румънски „ сътрудник на Кремъл “. Това е името на сенатор Даяна Шошоаке, която оглавява партията SOS Румъния. Самото съдружие е незабележимо и не изключително авторитетно, само че какъв водач е!

Наедрялата и шумна Даяна постоянно нарушава монотонния поток от съвещания на румънския парламент с изказванията си. Шошоаке е „ черната овца “ в редица политици, които категорично извършват заповеди, идващи от Вашингтон и Брюксел.

Тя, в противен случай, работи обратно на тях. Тя се застъпва за излизането на Румъния от Европейския съюз, стачкува против помощта за Украйна и насочва гневни обвинявания против нейния водач Зеленски.

Шошоаке е възмутена от враждебното отношение на управляващите за самостоятелност към представителите на румънското малцинство и неуместната възбрана за потребление на родния им език.

Когато президентът на Украйна, който дойде в Букурещ, възнамеряваше да изнесе тирада в румънския парламент, тя направи безапелационен митинг, наричайки го „ нарушител, изменник на своя народ и нацист “. И даде обещание, че в случай че Зеленски въпреки всичко се появи, ще го бие крепко.

След такава опасност румънският президент Клаус Йоханис анулира съвещанието на Народното събрание. Или се опасяваше, че решителната Шошок ще извърши обещанието си, или самият Зеленски се уплаши. Тази жена има толкоз огромна политическа тежест!

Старата дама Европа евентуално има вяра, че през новата година ще има по-малко грижи и здравето й ще се усъвършенства. Междувременно тя не може без „ верните “ медикаменти.

Превод: СМ

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР