Евроквалификацията България - Унгария, която е предвидена за четвъртък (16

...
Евроквалификацията България - Унгария, която е предвидена за четвъртък (16
Коментари Харесай

ОФИЦИАЛНО: България - Унгария на Васил Левски, без публика

Евроквалификацията България - Унгария, която е планувана за четвъртък (16 ноември) от 19:00 часа, ще се играе в София. Това разгласи на своя формален уебсайт унгарската футболна федерация. В информацията се прибавя, че мачът ще е пред празни трибуни на стадион " Васил Левски ".

Цялата сага стартира в края на предходната седмица, когато европейската футболна централа, базирайки се на писмо от БФС и Столична дирекция на вътрешните работи за готвени митинги и ексцесии, реалокира дуела от Националния стадион “Васил Левски ” на “Христо Ботев ” в Пловдив пред празни трибуни.

Кметът на Пловдив обаче не разрши да се играе там, защото на “Колежа ” се правят строителни действия. Вчера се появи информация, че дуелът може да се организира в Кърджали, само че в последна сметка ще се играе на “Васил Левски ”.

Ето какво написаха от унгарската федерация на уеб страницата си:

" УЕФА осведоми унгарската федерация тази заран, че по искане на българската федерация квалификационният мач за европейското състезание в четвъртък ще се организира в София при закрити врата. 

Двубоят с България, който е извънредно значим за унгарския народен тим, докара до невиждана обстановка в интернационалния футбол. По искане на българската федерация УЕФА промени мястото на мача за първи път предходната седмица и за повторно през днешния ден и подреди да се организира мач при закрити врата. Важно е да се подчертае, че съгласно разпоредбите УЕФА има право да вземе такова решение в изключителна обстановка, каквато е риск за сигурността, а гостуващата федерация няма право на несъгласие върху сходно решение. С оглед на гореизложеното, унгарската федерация се опита да работи по състезателен метод предходната седмица и макар че - основно заради почитателите на унгарския народен тим - не се съгласи с късната смяна на мястото и изключително с решението при закрити врата, тя беше принудена да одобри решението и не разяснява събитията обществено.

Въпреки това, в този момент, когато имаше цялостен безпорядък към мястото няколко дни преди мача, би трябвало ясно да се съобщи: това, което организационната федерация направи през последните седмици, е невиждано, изцяло безпричинно и жестоко неспортсменско. Дори фамилна отмора не може да бъде проведена по този метод, да не приказваме за интернационален футболен мач с висок залог, включващ доста хора и привличащ милиони. Българската федерация сложи както УЕФА, по този начин и унгарската федерация в невъзможна обстановка: възползвайки се от обстоятелството, че и двете организа


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР