Еврокомисята помоли Полша да се възползва от възможностите за европейска

...
Еврокомисята помоли Полша да се възползва от възможностите за европейска
Коментари Харесай

Еврокомисията призова Полша да поиска помощ срещу мигрантите

Еврокомисята помоли Полша да се възползва от опциите за европейска помощ, на фона на известия, че огромни групи мигранти се събират по границата ѝ с Беларус.

Говорител на Комисията заяви, че Варшава продължава да отхвърля да допусне чиновници на европейската работа за гранична защита, които да оказват помощ.

" Най-добрият метод да защитим общите си граници е с общи запаси и в този смисъл европейската гранична организация, офисът за убежищата и Европол са подготвени да спомагат с ръководство на границата, вписване, с молбите за леговище и битката с трафикантите ", съобщи представител на Европейската комисия.

Европейските специалисти бяха поканени в Литва и Латвия, само че полското държавно управление твърди, че ще разчита на лични сили, откакто през лятото разгласи изключително състояние в граничните воеводства, а неотдавна усили до 12 хиляди воденните, изпратени да охраняват границата с Беларус. Досега Полша приема единствено финансова помощ от Европейски Съюз за справяне с напора от мигранти.

Литовските управляващи оповестиха в понеделник за към 5 хиляди души, които се движели към Полша с желанието да нападат границата. Като се базира на граничната си организация Европейската комисия съобщи, че става въпрос за " няколко стотин души ", които се намирали наоколо до европейската граница на територията на Беларус.

Полските управляващи оповестяват за към 3000 опита за нелегално влизане на мигранти седмично, главно от Ирак.
От началото на лятото режимът на Александър Лукашенко стартира да организара идването на хиляди мигранти от Ирак, Афганистан и няколко африкански страни в Минск, откъдето те се извозват до границата с Литва, Латвия и Полша.

Брюксел разгласи това за хибридна офанзива и опит за " дестабилизиране на Европейски Съюз ", откакто Съюзът вкара стопански наказания против Лукашенко.

Говорител на Европейската комисия заяви, че на 15 ноември външните министри от Европейски Съюз ще разискват въвеждането на нови наказания против Беларус в отговор на проведения миграционен напън и че това ще стане " в незабавен порядък ". Той изясни, че редом Брюксел приказва с страните, чиито жители са мигрантите, както и с тези, чиито полети се употребяват за превозването им, че хората са подвеждани с лъжливи обещания за елементарен достъп до Европейски Съюз. Предполага се, че ще бъдат наранени и самолетни компании, които провеждат превозването на мигрантите до Беларус.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР