Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон изрази разочарование след решението

...
Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон изрази разочарование след решението
Коментари Харесай

Еврокомисар Илва Йохансон: България и Румъния заслужават пълноправно членство в Шенген

Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон изрази отчаяние след решението на министрите от Европейския съвет да блокират България и Румъния за Шенген.

" Към всички в Хърватия - добре пристигнали! Привестваме ви с добре пристигнали в Шенгенското пространство! Но дано се обърна и към жителите на Румъния и България - вие заслужавате пълноправно участие в Шенген, заслужавате достъп до пространството на свободно придвижване в Шенген. Имате мощна поддръжка от съвсем всички страни членки и изключително мощна поддръжка от чешкото председателство, мощна поддръжка от Комисията. Ще ви излъжа в случай че кажа, че аз не съм разочарована. Споделям разочарованиоето на жителите на Румъния и България. Ролята на комисията е да останем оптимисти сме за идващите стъпки, уверена съм, че ще реализираме приемането на България и Румъния в границите на този мандат ", сподели Йохансон.

По-рано през днешния ден Хърватия е получила утвърждение за присъединение на съвещанието на Европейския съвет. В поддръжка на България са дали своят вот 25 страни, а 2 са били срещу.
https://www.facebook.com/bg.euronews/videos/551748892994118
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР