Еврокомисарят по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел посети

...
Еврокомисарят по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел посети
Коментари Харесай

Мария Габриел разкри възможностите на цифровите технологии в Русе

Еврокомисарят по цифрова стопанска система и цифрово общество Мария Габриел посети Русе. Тя се срещна с кметa Пламен Стоилов и зам.-кмета по европейско развиване доктор Страхил Карапчански. Обсъдени бяха значими цифрови планове в район а, включително самодейността WIFI4EU , в границите на която Община Русе завоюва финансиране и по този начин ще предлага безвъзмезден интернет на основни местоположения в града.
„ Несъмнено Вашето име е толкоз разпознаваемо измежду обществеността – усилената работа в полза на страната ни и фокусирането към потребностите на хората ни карат да се гордеем, че имаме подобен заслужен и работещ представител в европейския парламент, който също така доста поддържа Русе “, сподели градоначалникът.
Мария Габриел посети Английската езикова гимназия „ Гео Милев “, където се срещна с ученици-посланици на Европейския парламент. Средношколците зададоха своите въпроси от области на цифровия обединен пазар, а еврокомисарят ги насърчи да влагат в своите цифрови умения и компетентности, с цел да се възползват от преимуществата на цифровия свят. Учениците приказваха по тематиката „ Тенденциите в развиването на учебното заведение като цифрова среда за образование “.
В районно управление (на МВР) „ Ангел Кънчев “ еврокомисарят дискутира със студенти, преподаватели, представители на институции и бизнесмени на тематика „ Цифровите технологии: благоприятни условия и провокации “. 90% от бъдещите работни места ще изискват цифрови умения, а милиони европейци нямат такива. Мария Габриел отговори на настоящи въпроси като: по какъв начин бързото развиване на цифровите технологии трансформира действителността, в която живеем; какви умения ще са нужни, с цел да се възползваме от новите благоприятни условия на цифровия свят; какви са основните провокации, пред които цифровизацията ни изправя и по какъв начин да ги преодолеем, с цел да запазим конкурентоспособността си.
Финалният стадий от нейната аудиенция бе Центъра за речни осведомителни услуги, където е целия надзор на корабния трафик по река Дунав и се срещна с технологията и функционалността на оборудването.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР