Евродепутати от България и Румъния заявиха, че двете държави трябва

...
Евродепутати от България и Румъния заявиха, че двете държави трябва
Коментари Харесай

Евродепутати от България и Румъния искат едновременно присъединяване към Шенген

Евродепутати от България и Румъния обявиха, че двете страни би трябвало дружно да се причислят към Шенгенското пространство и няма учредения това да не се случи до края на 2023 година. На кръгла маса в Козлодуй под наслов „ България и Румъния в Шенген – въпросът е не дали, а по кое време? “ те разискаха тематиката с български и румънски представители на локалната власт и на бизнеса.
Прочетете още
По думите на евродепутата Андрей Новаков, няма нито правни, нито други спънки от техническо естество, които да попречват България и Румъния да влязат в Шенген. Дори освен това – двете страни са потвърдили, че пазят външните си граници по-добре от други страни, които са към този момент в Шенген.

" Показва го и това до каква степен мигрантският поток е сполучлив в двете страни, до каква степен не е по отношение на други страни, в които има доста повече мигранти, които гладко минават границата. От тази позиция и България, и Румъния от дълго време са набавили всичката техника, личен състав, коли, камери и изобщо охраняват границата на Европейски Съюз по един безусловно приемлив метод ", сподели Андрей Новаков – евродепутат от ЕНП - ГЕРБ.

Срещата в Козлодуй е явен знак към Брюксел, че България и Румъния желаят дружно да влязат в Шенген.

" Винаги, когато сме в пакет с Румъния съумяваме да реализираме доста по-бързо и доста по-добре нашите цели. Затова неприемането на нашите две страни или отделянето на България от Румъния би засилило само евроскептицизма и популизма в двете страни ", сподели Емил Радев - евродепутат от ЕНП - ГЕРБ.

" Аз нямам доверие, че от Европейски Съюз ще слагат изискване да ни разделят двете страни и да влезе единствено едната ", сподели Мариан -Жан Маринеску – евродепутат от Румъния.

Маринеску обоснова предлагането си пред Европейския парламент за премахването на границата сред Румъния и България, по този начин наречения Малък Шенген.

" По този метод ще им потвърдим, че сме подготвени да влезем в Шенген и че нямаме нищо за криене ", сподели Мариан -Жан Маринеску.

И евродепутати, и кметове бяха единомислещи, че участието ни в Шенген ще способства за икономическото развиване на двете страни, на свободния пазар и за по-бързото транспортиране на артикули и товари без опашките от тирове на Дунав мост при Русе.

 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР