Евродепутатът от ДПС Илхан КючюкИлхан Кючюк е роден на 16

...
Евродепутатът от ДПС Илхан КючюкИлхан Кючюк е роден на 16
Коментари Харесай

Кючюк: Очакваме на 26 март Северна Македония да получи зелена светлина за ЕС

Евродепутатът от Движение за права и свободи Илхан Кючюк  Илхан Кючюк Илхан Кючюк е роден на 16 септември 1985 година в гр. Севлиево. На европейските избори през май 2014 година е разяснява пред NOVINI.BG по кое време Северна Македония и други страни от Западните Балкани може да се причислят към Европейския съюз (ЕС).

Кючюк е непрекъснат докладчик на Европейския парламент за Северна Македония

По думите му, новата методология за преговорния развой разрешава да има разделяне на клъстери и за една година един клъстер да може да се затвори.

През целия преговорен развой всяка една страна ще бъде извънредно добре следена.

„ Очакваме на 26 март да има зелена светлина за Северна Македония и за Албания “, разкри Кючюк. Той разясни, че има два съществени критерия за присъединение към евросемейството – демография и народна власт „ В момента Северна Македония е 1,3 млн. хора. Обезлюдяването и приключването на мозъци е голям проблем и за страните от Западните Балкани “, сподели евродепутатът.

Европейска комисия чака Скопие и Тирана да получат дата за договаряния с Европейски Съюз преди срещата в Загреб

Има голяма диспропорционалност сред страните от Европейски Съюз и тези от Западните Балкани, подсети той и разясни: „ Държавите от Западните Балкани не могат да се преглеждат като задния двор на Европа “.

„ Европа би трябвало да се реформира поради самата себе си, а не поради Брекзит или Западните Балкани “, сподели въпреки всичко Кючюк.

„ Страните от Западните Балкани не са подготвени да станат част от Европейски Съюз. Но би трябвало да им бъде даден късмет, с цел да бъдат част от огромното европейско семейство. Това е и в полза на България – да граничат с демократични страни “, съобщи евродепутатът.

Новата медотология за еврочленство би донесла огромна динамичност на договарянията със Сърбия, да вземем за пример, информирта Илхан Кючюк  Илхан Кючюк Илхан Кючюк е роден на 16 септември 1985 година в гр. Севлиево. На европейските избори през май 2014 година е.

Относно Турция, Кючюк съобщи, че републиката има статут на претендент за член. „ Аз мисля, че грешката на Европейски Съюз по отношение на Турция, по отношение на Китай и по отношение на Русия е невъзможността да се откри вярната тактика за връзки “, сподели още той пред NOVINI.BG.

Цялото изявление на Илхан Кючюк  Илхан Кючюк Илхан Кючюк е роден на 16 септември 1985 година в гр. Севлиево. На европейските избори през май 2014 година е пред NOVINI.BG може да видите по-късно ТУК.

По материала работиха Галя Георгиева и Десислава Станева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР