Евродепутатът от БСП Петър Витанов поздрави ГЕРБ за решението им

...
Евродепутатът от БСП Петър Витанов поздрави ГЕРБ за решението им
Коментари Харесай

Евродепутатът от БСП Петър Витанов благодари на ГЕРБ за избора на Мария Габриел за кандидат-премиер

Евродепутатът от Българска социалистическа партия Петър Витанов поздрави ГЕРБ за решението им да предложат Мария Габриел за претендент за министър-председател.

Витанов взе участие в среща на българските евродепутати, проведена от ръководителя на Народното събрание Росен Желязков, на която разискаха Шенген, еврозоната и ролята на България в европейските институции. Социалистът благодари на Желязков за поканата, изясни, че съдействието може да бъде усъвършенствано и продължи:

„ Бих желал да насочва признателност към партията, която представлявате, за виновното държание. Като партия, спечелила изборите, вие предложихте едно нетрадиционно решение за кабинет, което всъщност няма да има потребност от продобиване на европейско доверие. Аз в персонално качество мога да изразя единствено позитивни усещания от госпожа Габриел, с която сме имали опция да беседваме, дискутираме и да работим взаимно и постоянно съм бил задоволен от нейната подготвеност и кооперативност “, сподели Витанов.

Социалистът пожела триумф на ГЕРБ-СДС в намирането на поддръжка и съставянето на постоянно държавно управление.

„ Смятам, че интернационалното самопризнание и престиж, който тя има, би спомогнало за одобряване на един сходен кабинет. Искам в действителност да ви пожелая триумф в намирането на съдружници и образуването на болшинство “, сподели още той.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР