Евродепутатът Илхан Кючюк посрещна посетителска група от България, в рамките

...
Евродепутатът Илхан Кючюк посрещна посетителска група от България, в рамките
Коментари Харесай

Кючюк: ЕС просперира благодарение на диалога и компромисите

Евродепутатът Илхан Кючюк посрещна посетителска група от България, в границите на която студенти и университетски ръководители от цялата страна, възпитаници от Духовното учебно заведение в Момчилград и възпитаници от професионална гимназия по електроника “Александър Степанович Попов ” гр. Велико Търново посетиха Европейския парламент. Посещението е премия за първите трима възпитаници, спечелили състезанието за есе на тематика: “How does EU works? EU institutions and we. ”.

По време на визитата гостите се срещнаха от близко с действието на Европейския парламент и имаха опцията да участват на лекцията на Илхан Кючюк. Лидерът на либералите разяснява тематики от политическата конюнктура в Европа и България.
-->
Разказвайки за дейностите и отговорностите си като член на Европейския парламент, Илхан Кючюк обърна внимание на процесите, които се случват в Европейски Съюз, след поредицата от провокации в последните години.

„ Първите години, когато пристигнах не се говореше за ролята на Европейски Съюз. Но след последните рецесии като пандемията и войната, стартира все по интензивно да се търси слага въпроса за водачеството и въздействието на Европейски Съюз на международната сцена. И в случай че преди сме си задавали въпроса може ли всяка държава-членка да се избавя поединично, след коронакризата и войната, изрично разбрахме, че това не е решение. Европейски Съюз е упорит съюз, който е динамичен и изменящ се и това би трябвало да бъде по този начин, с цел да има разцвет.  Но силата на Европейски Съюз е, когато работи дружно в границите на 27-те страни. “, съобщи Кючюк.

 Пред посетителската група Кючюк бе безапелационен, че Европейски Съюз е съюз на конкуренция и е извънредно време България да се стабилизира и да излезе от политическата рецесия, с цел да потърси още веднъж мястото си на масата на огромните диалози в Европа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР