Евродепутатът Емил Радев посрещна в Брюксел група от Варна и

...
Евродепутатът Емил Радев посрещна в Брюксел група от Варна и
Коментари Харесай

Емил Радев покани в Брюксел рапъра 100 Кила

Евродепутатът Емил Радев посрещна в Брюксел група от Варна и региона, като измежду тях беше и рапъра 100 Кила. Заедно с Радев бяха и сътрудниците му от групата на ГЕРБ-СДС Андрей Новаков, Асим Адемов и Александър Йорданов.  

„ В очакване Съветът на Европейски Съюз да се произнесе за участието ни в Шенгенското пространство тематиката неизбежно бе измежду акцентите в диалога, който организирахме. За следващ път показах безапелационната позиция, че 11-годишната невиждана преграда пред страната ни не се дължи на проблеми в готовността ни за пълноправно участие, а на екстремистките настроения на партии, които са част от ръководещата коалиция в Нидерландия, където предстоят избори напролет. Евентуално несъгласие на Австрия и Швеция не е непреодолимо затруднение за нас, тъй че в оставащите броени дни до съвещанието на Съвета, договарянията би трябвало да продължат “, съобщи Емил Радев.

Той добави, че тематиката Шенген е добър образец за обединените старания на българските евродепутати да пазят националните ползи, без значение от политическите си пристрастия.

„ Всички работим интензивно за окончателното присъединение на България към Шенгенското пространство още до края на тази година и разчитаме на мощната поддръжка на европейските институции, която получихме. Надявам се, че единните старания на българската делегация в Екологичен потенциал ще бъдат добър образец и за постигането на единодушие в Народното събрание на страната ни, който, за жалост, е раздиран от остри политически конфликти и даже не съумя да одобри с цялостно единогласие гласуваната декларация в поддръжка на приемането ни в Шенген “, сподели още евродепутатът.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР