Еволюцията не познава граници. За да оцелеят, животните са развили

...
Еволюцията не познава граници. За да оцелеят, животните са развили
Коментари Харесай

Любопитни факти от животинското царство

Еволюцията не познава граници. За да оцелеят, животните са развили най-невероятни белези на държание и връзка. Уверете се сами:

Земните пчели са единствените крилати твари, които могат да летят обратно.

Кълвачът чука с клюна си по твърдото дърво със скорост до 25 км/ч. За да защищити мозъка му от разтърсване, еволюцията е снабдила главата му с „ амортисьори “.

Бен Уилсън от центъра за морски науки " Бамфийлд " на Ванкувър е изследвал метода на връзка сред херингите. Резултатът: както тихоокеанските, по този начин и атлантическите типове си обменят последните вести посредством пръцкане, като едно пръц може да продължи цели 7,5 секунди! Нашите почетения! 

Когато прилепите напущат пещерите си, те завиват постоянно наляво.

Когато са отровени, мравките падат постоянно надясно.

Живот без клечки за уши: жирафите могат да почистват ушите си със личния си език. Освен това множеството жирафи са бисексуални.

Никоя птица с изключение на кукумявката не е способна да разпознава синия цвят.

В Карибския басейн живеят стриди , които умеят да се катерят по дърветата.

Филипинският дългопет е причудливо творение, обитаващо чудновата среда. Малките симпатични полумаймуни живеят единствено в дъждовните гори на остров Бохол, прочут с невероятната си геология. Тъй като десетилетия наред са били считани за опасност, през днешния ден тези животни са застрашени от изгубване.

Ай-ай , именуван още мадагаскарска ръконожка, е заел екологичната ниша на изчезналия по тези места кълвач. С дългите си пръсти този тип лемур търси ларви на инсекти в кората на дърветата. Ай-ай нямат несъмнено местообиталище на остров Мадагаскар – живеят в мангровите или в бамбуковите гори, както и в огромните тропически гори на височина до 1000 метра. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР