Еверест не е единственият връх в света, който е пренаселен

...
Еверест не е единственият връх в света, който е пренаселен
Коментари Харесай

Китайски катерачи заседнаха на скала за повече от час заради трафик

Еверест не е единственият връх в света, който е претъпкан
Групи от туристи, изкачващи планината Яндан в Източен Китай, заседнаха на част от скалата, придържайки се за въже по закрепен маршрут за катерене, за повече от час, написа CNN.

Снимките на катерачите, които висят от скалата, до момента в който чакат другите да се придвижат по виа ферата - по този начин на италиански се назовава стръмна пътека в планината, която е обезопасена с железни парапети или железни стъпки - станаха известни в китайските обществени медии.
 Снимка: Xiaohongshu
" Това е ужасно! Човек като мен, който се опасява от височини, може да се подмокри! " - написа един китайски коментатор. " Няма да отида, даже и да ми предложат пари, с цел да направя това ", споделя различен.



Друг коментатор попита какво ще стане, в случай че някой от катерачите падне и се наложи да бъде избавен, само че въпреки всичко се вижда, че всички са с каски, колани и защитни средства.

Компанията Wenzhou Dingcheng Sports Development Co., Ltd, която ръководи виа ферата, съобщи, че е подценила броя на искащите да изкачат планината.

" Поради неправилната ни преценка за броя на клиентите, неналичието на ефикасен надзор на трафика, като да вземем за пример система за резервация на билети, и пропуски в ръководството на място, клиентите бяха блокирани и хванати в капан по маршрута за нанагорнище ", се споделя в изказване на компанията и прибавят, че краткотрайно се стопира продажбата на билети, до момента в който се оправят със обстановката. В бъдеще ще бъде въведена система за надзор на трафика за посетителите.



Планината Яндан се намира на към 410 км южно от Шанхай, в провинция Джъдзян, и е висока 1150 метра.

Почивните дни около Международния ден на труда привлякоха многочислени туристи в региона и въпреки това да бе предстоящо, броят им надвиши опциите на Wenzhou Dingcheng Sports да им обезпечи сигурност.

Популярно място за почиващите в Китай, планината Яндан е показана за включване в листата на ЮНЕСКО за международно завещание през 2001 година и към момента е в предварителния лист.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР