Евентуалното подновяване на мачовете от европейските клубни турнири ще бъде

...
Евентуалното подновяване на мачовете от европейските клубни турнири ще бъде
Коментари Харесай

Подновяването на евротурнирите ще бъде много сложно, твърди медицинският шеф в УЕФА

Евентуалното възобновяване на мачовете от европейските клубни шампионати ще бъде доста по-сериозно предизвикателство от планувания рестарт на Бундеслигата или което и да било друго състезание, твърди ръководителят на Медицинската комисия към УЕФА - Тим Майер. Той добави в изявление за ДПА, че затрудненията са прекалено много, само че нещата могат да се трансформират при анулация на изолацията в Европа.

"Със сигурност е доста комплицирано, а основната спънка са затворените граници из цяла Европа. Един вид за отбягване на този проблем са специфични разрешителни за пътувания за тимовете ", съобщи 52-годишният Майер за немската организация.

"Също по този начин, в другите страни има разнообразни правила за битката с епидемията и надлежно разнообразни закони. На места ще бъде надалеч по-трудно да се организира футболен мач, в сравнение с други. Единственият плюс е това, че най-малко имаме време да планираме. Можем да изчакаме и да забележим по какъв начин тъкмо ще се развие епидемията на всички места ". УЕФА възнамерява да възобнови евротурнирите през август, когато вътрешните шампионати би трябвало да са приключили. "Както споделих, обстановката в обособените страни няма по какъв начин да бъде сравнявана. Тук, в Германия, инфекцията се развива по-леко спрямо Англия. Броят на инфектираните понижава, а също така разполагаме и с огромен потенциал за тестване. Това е доста по-различно от обстановката в други страни. За да има още веднъж интернационален футбол, би трябвало да има и други страни с сходна канара на инфекцията ", продължи той.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР