Еваристо Посе казва, че е загубил 86 000 евро заради

...
Еваристо Посе казва, че е загубил 86 000 евро заради
Коментари Харесай

Затънали в дългове, ударените от пандемията ресторанти в Испания искат държавна помощ

Еваристо Посе споделя, че е изгубил 86 000 евро поради пандемията, което го е предиздвикало да посегне към спестяванията си, с цел да поддържа своя ресторант " Домингес " в центъра на Мадрид.

Ресторантът, който главно доставя храна и питиета за чиновници на офиси в испанската столица, регистрира спад от 80 % в оборота за предходната година. Подобно на доста други ресторантьори в Испания 46-годишният Посе желае директно подкрепяне от страната, с цел да бъде заплатен за времето, в което заради противоепидемичните ограничавания е трябвало да затвори или да работи с понижен потенциал.

Макар и държавното управление да споделя, че приготвя нови ограничения за увеличение на корпоративната кредитоспособност, Посе не е сигурен какъв брой дълго още ще може да резервира петчленния си личен състав, откакто преди този момент е пратил седем чиновници в отпуск.

Ресторантьорският бранш недоволства, че до момента в който други страни оказват помощ на дребния бизнес с ограничения като понижение на налог добавена стойност за бранша на кетъринг услугите в Германия или намаление на обществените осигуровки във Франция, Испания главно предлага държавно обезпечени заеми.

" Не желая да взимам заеми, тъй като това значи, да натрупам още задължения, желая директна помощ ", сподели Посе.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР