Ето какво още пише той: До всички гласоподаватели в района

...
Ето какво още пише той: До всички гласоподаватели в района
Коментари Харесай

Иво Стоилов: Пипалата на октопода достигнаха и до нас в Нюрнберг

Ето какво още написа той:

До всички гласоподаватели в региона на Нюрнберг!!!
Уважаеми сънародници, скъпи членове на групата,
Искам да Ви оповестя, че ние от съдружие " Златен век " и изборните доброволците не сме съгласни, не утвърждаваме това решение, разграничаваме се от тези хора и не желаем да сме част от протичащото се. Единодушно взехме решение да се оттеглим от по нататъчна организация и да не носим отговорност за дейностите на тази комисия.
След месеци работа, кандидатирането на регион Нюрнберг за изборна секция, обезпечаването на нужното помещение, събирането на задоволително заявки, набирането на съвсем всички нужни материали с персонални средства, без да се възползваме от предоставения ни бюджет държавни пари, основаването на цялостна организация и набирането на задоволително доброволци, за естественото протичане на изборния развой, считаме решението на ЦИК да не утвърди нашите претенденти за членове на СИК и да бъдат сменени напълно от партийни представители за изцяло неуважително и незачитащо заслугите и работата ни досега.

Нямаме нищо срещу партиите на изпратят покровители, в случай че се съмняват в честното осъществяване на изборите, само че не сме съгласни организацията на секцията да бъде поверена на хора, които считаме, че няма да се оправят с нея. Има седмица до изборния ден, а те още не са създали контакт между тях и разбрах от консула, че не са влезнали по отношение на него. Това още повече ни тормози за тяхната организираност и угриженост към поверената им задача.

По принцип нямаме срещу партийни представители да вземат участие в комисията, това е законно право, само че в случай че нито една партия или партиен представител не ни спомага, когато имахме потребност от помощ за работата досега, това в последния миг да скапват цялата подготвена организация е недопустимо.

До в този момент постоянно са изпращали представител на Външно министерство и останалите четирима членове на СИК са били наши доброволци. Съмнителен и стеснителен е обстоятелството този път в Нюрнберг да изпратят целия състав от партийни представители. Това, че тук събрахме най бързо заявките и са едни от най многочислените в Германия, очевидно тормози някого.

От друга страна притежателя на помещението за изборната секция го даде на нас, хората на които има доверие и с които към този момент за четвърти път дружно в екип работим по организацията и показва също неодобрение и несъгласието си за намесата на ненапълно непознати хора в работата с него, което прави самата секция под въпрос.

Затова тук пред Вас обществено приканвам тези хора да си създадат отказ. Нямаме нищо персонално срещу тях, само че считаме за неточно, след толкоз вложено време и труд, на самия край организацията досега да бъде провалена и да се повери на неподготвени, незаинтересовани и неорганизирани хора.

Уважаеми сънародници, тези партийно назначени представители са хората, които ще одобряват и броят Вашите гласове и считам, че те би трябвало да научат за Вашето мнение по въпроса. Нека всеки, който не е склонен с това решение на ЦИК, да напише в мненията " Не утвърждавам ".

Вече повече от 10 години съм давал дружно с моите сътрудници всичко от себе си за организацията на редица мероприятия, касаещи българите тук и съм правил всичко по силите ми да пазя ползите им. Така както преди година българската православна черква ни лиши Отец Йордан и аз намерено и се противопоставих, с цел да ни го върне, по този начин в този момент намерено се опълчвам на това решение на ЦИК!
Вече написах несъгласие по случая и им го изпратих. И мощно се надявам новоназначените представители да вземат под внимание по горе написаното и да се отдръпват, до момента в който към момента има време да се поправи стореното.

Предварително им благодаря, в случай че го създадат и на Вас за вниманието!
Иво Стоилов
Председател на Българо-немско културно съдружие " Златен век " и уредник на изборна секция регион Нюрнберг досега.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР