Ето какво може да гледате днес в рамките на фестивала

...
Ето какво може да гледате днес в рамките на фестивала
Коментари Харесай

София филм фест: Какво да гледате днес |

Ето какво може да гледате през днешния ден в границите на фестивала София филм фест:

КИНО „ ЛЮМИЕР ЛИДЛ "
19:30 >> Най-новият филм на Иван Черкелов „ НЕ ВЛИЗАЙ В ПРЕРЕКАНИЕ С ПЕРСОНАЛА НА БАНЯТА "  ще бъде показан за първи път на огромен екран в София в програмата на 24-тия СФФ #ЕСЕН. Това е филм за връзките сред потопен в детски мемоари брат и една умираща от рак сестра, които се откриват след години, усетили същинската си същина като човешки същества. Това е филм и за неразбираемите сенки на миналото; за самотата, неразбирането и любовта; за красивите чудеса на всекидневието и за националната реликва Васил Левски, присъстващ в съзнанието на хората като гранитен монумент. 

ДОМ НА КИНОТО

18:00 >> Мърс Кънингам е определян като първия хореограф, който основава „ самостоятелен подход към модерния танц " и насочва предизвикателство към откритата действителност. В 3D кино лентата „ КЪНИНГАМ "  режисьорката Ала Ковган събира последното потомство от танцьорите на неговата натрупа, за да показват най-хубавите мостри от репертоара, основани сред 1942 и 1972 година. 

20:00 >>Игралният дебют на майстора-документалист Андреас Хорват е „ ЛИЛИАН " е уникален роман, основан по същинската история на емигрантката Лилиан Алинг - рускиня, която взема решение да напусне Ню Йорк и пешком да се завърне в родината си. Годината е 1927. По случайност Лилиан е открита от служащи в канадските северни гори. Въпреки предизвестията, тя продължава пътуването си сама. Това е хрониката на едно постепенно изгубване.

КИНО „ ОДЕОН "

18:00 >> „ ИЗВИНЯВАЙТЕ, ЧЕ НЕ Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) НАМЕРИХМЕ " е най-новият филм на майстора на общественото кино Кен Лоуч. Рики и фамилията му водят сложна битка за погасяването на заем, взет след финансовата злополука през 2008 година След като се снабдява с нов микробус, семейството се надява да стартира личен бизнес и да възвърне част от независимостта си. 

20:30 >> В „ ПРИМАМЛИВОТО ОТВЪДНО " на Атом Егоян е пресъздадена е историята на уважавания юрист Мичъл Стивънс (в ролята Йън Холм), отпътувал за малко канадско градче по следите на трагична автобусна злополука, с цел да потърси отмъщение за починалите жертви. 

ФРЕНСКИ ИНСТИТУТ – КИНО „ СЛАВЕЙКОВ "

19:30 >> „ ЛЕТЯЩИЯТ ЦИРК " на режисьора Фатос Бериша споделя за група артисти от Косово, които преценят възможностите си да пресекат незаконно границата с Албания с вярата, че ще срещнат техния кумир, Майкъл Пейлин от комедийната група „ Монти Пайтън ". 

КУЛТУРЕН ЦЕНТЪР „ G8 "

20:00 >> „ ЕДНА ГОДИНА В БУРГУНДИЯ ", част от програмата Кино Гурме, наблюдава живота на седем фамилии винопроизводители от региона на Бургундия във Франция. Всяка годишна продукция е капсула на времето, бутилирана парченце от историята на една година с нейния характерен климатичен отпечатък, рецесии и триумфи. 

EURO CINEMA

19:30 >> „ АДАМ " на режисьорката Мариям Тузани, включен в програмата „ Франкофония 50 ", с изключителна тактичност показва тематиката за една жена с извънбрачно дете, принудена да се подчинява на патриархалните нрави в Мароко. 

ОКИ ДОМ НА КУЛТУРАТА „ ИСКЪР "

19:00 >> „ МАРТИН ИДЪН " на Пиетро Марчело е екранизация на едноименната полубиографична класика на Джек Лондон, номинирана за „ Златен лъв " във Венеция 2019, а Лука Маринели получи влиятелната „ Coppa Volpi " за най-хубав артист. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР